KJØRTE INN I BYGÅRD:  Det var fem personer i bilen da den kolliderte rett inn i en bygård i krysset Sars gate/Siebkesgate på Tøyen. Foto: Leserbilde
KJØRTE INN I BYGÅRD: Det var fem personer i bilen da den kolliderte rett inn i en bygård i krysset Sars gate/Siebkesgate på Tøyen. Foto: LeserbildeVis mer

- Mye tyder på at det var 13-åringen som kjørte

En kvinne er livstruende skadd etter ulykka på Tøyen i natt. To polititjenestemenn har status som mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En bil med fem personer kjørte rett inn i en bygård på Tøyen klokka 01.30 i natt. Politiet hadde etterlyst bilen, og en politijakt ble igangsatt like før kollisjonen inntraff.

Spesialenheten for politisaker ble derfor varslet klokka 01.45 i natt.

- Utgangspunktet er at når noen blir alvorlig skadd i en aksjon, så skal Spesialenheten iverksette etterforskning, sier leder for etterforskningsavdelingen i Spesialenheten for Øst-Norge, Per Herman Thori-Aamot, til Dagbladet.

- 13-åringen kjørte Fire personer er innlagt på Oslo Universitetssykehus. En 21 år gammel kvinne har pådratt seg livstruende skader.

En 28-årig mann er alvorlig skadd, mens en 13-åring har pådratt seg moderate skader. For den siste personen er situasjonen fortsatt uavklart, opplyser Oslo Universitetssykehus.

- Det er mye som tyder på at det var 13-åringen som kjørte bilen, sier Thori-Aamot.

Ulykkesbilen ble først stoppet av politiet i Skippergata i Oslo. Personene stakk imidlertid fra stedet, og politiet sendte ut en etterlysning.

- Mistet den av syne En annen politibil støtte på bilen ved Schweigaards gate og fulgte etter.

- Bilen hadde så høy hastighet, så de mistet den av syne. Men de kjørte i samme retning, sier Thori Aamot.

Kort tid etter kolliderte bilen inn i en bygård i krysset Sars gate/Siebkesgate på Tøyen. De to politimennene som jaktet på bilen har nå fått status som mistenkt.

- Bakgrunnen er at så lenge etterforskningen retter seg mot to personer, så er det vanlig at de får status som mistenkte i saken, sier Thori-Aamot.

Spesialenheten jobber nå med å kartlegge hendelsesforsløpet. De har tatt avhør av alle polititjenestemenn som var involvert i saken. Thori-Aamot sier spesialenheten også vil avhøre de fornærmede, men at det usikkert når dette kan gjennomføres.