Mye vann på mølla

AKERSELVA (Dagbladet.no): 15 mann fra brannvesenet jobbet på spreng i ettermiddag for å flomsikre Akerselva ved Mølla i Oslo. Elva var illsint, og skummet av raseri. Se video

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi hadde fem biler og femten mann på stedet. De jobbet i hovedsak med å bære sandsekker, forteller vaktkommandør Roger Melby ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no.

Brannledelsen sendte ut tilgjengelig mannskap fra hele byen, etter at de hadde hentet en lastebil med sandsekker fra veisentralen.

- Jeg har ikke fått melding om noe dramatikk under flomsikringen, sier Melby.

Permanent voll

Årsaken til den rasende Akerselva, var alt regnet som har falt den siste tida. Vannstanden i Maridalsvannet økte, og vannføringen måtte økes fra 25 kubikkmeter i sekundet til 30 kubikkmeter i sekundet.

Sivilingeniør Terje Wiggo Nielsen i Nielsen Prosjekt AS eier Mølleparken 6, ved siden av fossen. Han varslet brannvesenet, og var sjøl til stede for å følge utviklingen.

- Slikt kan skje når vi har en foss til nabo. Brannvesenet har vært svært behjelpelige, og vi holder unna det verste. Dette er et imponerende syn. Men nå vil vi lage en permanent voll, sier han til Dagbladet.no.

Han sier at under flommen i 1987, rant det 40 kubikkmeter vann i sekunder.

- Hvis det kommer mer nedbør, kan det bli like ikke som da. Men jeg er ikke redd for at det skal oppstå store skader. Vi er godt sikret, sier Nielsen.

Fantastisk

Inne på Wallmans salonger i Mølleparken, fosset vannet utfra den ene veggen. En håndfull ansatte jobbet med å tørke opp elvene langs golvet.

- I utgangspunktet er lokalene fantastiske, siden de ligger så nære elva. Vi ligger faktisk under fossenivå, sier daglig leder Christopher Campbell, og viser fram vannet som trenger seg gjennom den ene veggen.

- Det er ingen krise. Det var verre i morges.

<B>IMPONERENDE SYN:</B> Sivilingeniør Terje Wiggo Nielsen i Nielsen Prosjekt AS eier Mølleparken 6, ved siden av fossen. Han varslet brannvesenet, og var sjøl til stede for å følge utviklingen.