Mye vann på mølla

AKERSELVA (Dagbladet.no): 15 mann fra brannvesenet jobbet på spreng i ettermiddag for å flomsikre Akerselva ved Mølla i Oslo. Elva var illsint, og skummet av raseri. Se video

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi hadde fem biler og femten mann på stedet. De jobbet i hovedsak med å bære sandsekker, forteller vaktkommandør Roger Melby ved Oslo brann- og redningsetat til Dagbladet.no.

Brannledelsen sendte ut tilgjengelig mannskap fra hele byen, etter at de hadde hentet en lastebil med sandsekker fra veisentralen.

- Jeg har ikke fått melding om noe dramatikk under flomsikringen, sier Melby.

Permanent voll

Årsaken til den rasende Akerselva, var alt regnet som har falt den siste tida. Vannstanden i Maridalsvannet økte, og vannføringen måtte økes fra 25 kubikkmeter i sekundet til 30 kubikkmeter i sekundet.

Sivilingeniør Terje Wiggo Nielsen i Nielsen Prosjekt AS eier Mølleparken 6, ved siden av fossen. Han varslet brannvesenet, og var sjøl til stede for å følge utviklingen.

- Slikt kan skje når vi har en foss til nabo. Brannvesenet har vært svært behjelpelige, og vi holder unna det verste. Dette er et imponerende syn. Men nå vil vi lage en permanent voll, sier han til Dagbladet.no.

Han sier at under flommen i 1987, rant det 40 kubikkmeter vann i sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer