Mygg-feber i hele Europa

LANAKEN (Dagbladet): Ikke bare ble han kåret til UEFAs «Man of the match» mot Spania. Nå har også utenlandske journalister lagt sin elsk på Erik Myklands unorske fotballbein. Myggen dominerer avisoverskriftene over hele Europa. - Artig å bli satt pris på, sier hovedpersonen sjøl til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tydelig sliten etter en kort natt møtte Myggen pressen i Belgia i går. Ikke på grunn av noe nattlig kafébesøk, men på grunn av naturlig søvnløshet.

- Jeg sover aldri godt etter kamp. Hele kampen kverner gjennom hodet, og jeg går gjennom alle situasjonene, forklarer den lille.

Lei

Mykland setter stor pris på oppmerksomheten rundt om i Europa. I Norge har han vært megastjerne et helt tiår. I utlandet har gjennombruddet latt vente på seg.

- Det er nok fordi jeg har spilt i veldig dårlige ligaer (i Østerrike og Hellas) den tida jeg har vært proff. Da blir man ikke lagt så godt merke til, sier Myggen.

Han ble kåret til banens beste spiller av UEFAs offisielle komité, med Liverpool-sjef Gerard Houllier som leder. Den svenske avisa Aftonbladet gjør et stort poeng av at en storrøyker knekte Spania. Og de fleste avisene, bortsett fra de engelske, hadde Mykland som banens beste spiller

- Vi spilte en bra kamp. Laget fungerte bra, men vi er fortsatt primitive i spillestilen, sier Myggen.

Stiv mann

Han er også en av de få på det norske laget som har vært med på samtlige sluttspill.

- Verden har vel endelig fått øynene opp for Norge også.

- Har det noe med din spillestil å gjøre at utlendingene legger mer merke til deg?

- Nei. Jeg har alltid spilt sånn. Så det tror jeg ikke.

Kroppen var stiv dagen derpå.

- Man kjenner ikke at man er sliten under kampen. Men i dag er jeg stiv i ryggen.

Mykland løp mest av alle i går. Fortsatt ville han ha foretrukket å ha mer ballkontakt.

- Spillestilen har nok endret seg litt. Vi slår like mye lange baller, men nå varierer vi hvor vi slår dem fra. Dessuten kan vi bryte det opp med å slå gjennom midtbanen også.

- Semb blir ikke like sint som Drillo for ei støttepasning?

- Nja, jeg tror ikke han liker det så godt han heller, gliser Myggen.

Mye mas

Norges minstemann måtte svare på mange spørsmål om hvordan han feiret seieren natt til i går. De journalistene som været duften av en ny barskandale, gikk skuffet hjem.

- Vi var på hotellet. Spilte kort, bordtennis og biljard. Helt rolig, sier Myggen.

Egentlig begynner han å bli lei oppmerksomheten. Myggen liker ikke for stor oppmerksomhet rundt sin egen person. Han virker brydd av det.

- Jeg er dritlei av å lese om meg selv. Det blir litt slitsomt, med mange portretter og intervjuer i aviser og blader før EM.

Han mener det må holde med det som skjer på banen.

- Spiller man bra, er det jo greit å få god omtale. Spiller man rævva, så blir det jo skrevet mye om det også. Egentlig så er det et paradoks. Man spiller jo alltid for å gjøre det best mulig, og da får man jo omtale, sier Mykland.

  • Helt til slutt kan vi jo ta med siste Myggen-sladder. Han har klippet seg i anledning EM-starten.

- Jeg gjorde det sjøl på hotellet for et par dager sida, men det er ikke noe å skrive om i avisa, sier han bestemt.

BALLKUNSTNER: I går holdt Erik Mykland seg til trikseøvelser. Nå har han sjarmert hele Europa med sin blendende teknikk.