Myggen vurderte å trekke seg

Kona til Erik «Myggen» Mykland måtte flykte fra en butikk der hyllene var i ferd med å rase sammen under jordskjelvet i Hellas i går. Myggen vurderte en stund å trekke seg fra kveldens landskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myggen satt sammen med sine lagkamerater da meldingen om skjelvet nådde Norge ved 15-tiden i går.

- Det var forferdelig ubehagelig å ikke vite hvordan det hadde gått med kona og ungene, forteller Oddvar Mykland, Eriks far, til Fædrelandsvennen.

Beroliget av kona

Myggen vurderte en stund å trekke seg fra landskampen, og reise til familien i Hellas i dag, men har bestemt seg for å bli.

- Erik ble veldig skremt da han fikk vite hva som hadde skjedd, og det vil helt sikkert påvirke ham i dagens kamp. Umiddelbart hadde han mest lyst til å reise hjem til Aten, men Mari beroliget ham med at alt stod bra til med dem, sier Oddvar Mykland.

Huset uskadd

Mari Mykland befant seg inne i en butikk da hyllene begynnte å rase sammen. Hun la på sprang da hun merket hva som var i ferd med å skje. Flere hus i nærheten av villaområdet der Erik Mykland og familien bor - Kifissia, utenfor Athen - skal ha blitt mindre skadet i skjelvet som målte 5,9 på Richters skala. Huset til Erik og mari er ikke ødelagt. Myggens hus skal etter forskriftene være jordskjelvsikret.

Tallet på dødsofre etter gårsdagen jordskjelv i Aten har kommet opp i 53, mens antallet skadde er oppgitt til over 2.000. Rundt 80 overlevende ble i løpet av dagen trukket fram fra sammenraste hus.

BEROLIGET:</B> Myggen vurderte å trekke seg fra kveldens landskamp og reise hjem til kona i Hellas. Men Mari Myklan beroliget ham.