Myhre vil ha oppvask

Tidligere Oslo-ordfører Peter N. Myhre er innblandet i en knallhard maktkamp om Oslo-partiets sjel. Nå vil lederkandidat Myhre at partiet analyserer hvorfor Oslo Frp blir oppfattet som «uspiselig» av de andre partiene. Han vil kaste ut uttrykk som innvandringsregnskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl I. Hagen har lenge ønsket at Peter N. Myhre skal ta over i Oslo Frp, fylkeslaget som den mektige Frp-formannen har mistet kontrollen over.

Oslo-partiets leder, den sterkt innvandringsfiendtlige Einar Lonstad, skal gå av. Og nå står kampen i hovedsak mellom Dag Danielsen og Peter N. Myhre. Danielsen leder kappløpet. Vinner han, vil det samme regimet som i dag råder i Oslo Frp, fortsette. Lørdag avgjøres ledervalget i Oslo-partiet.

Frp i byråd

Peter N. Myhre klarte i 1989 å få Frp inn i Høyre-byrådet sammen med KrF. Men i 1991 var moroa over, og Rune Gerhardsen feide ut Høyre, KrF og Frp fra byrådskontorene i Oslo. Siden den gangen har Frp forsøkt to ganger, både i 1995 og 1999, igjen å innta maktens korridorer i hovedstaden.

Men det har vist seg umulig. Hver gang har det blitt en voldsom politisk batalje der Frp's innvandringspolitikk har vært avgjørende.

Innvandrer-regnskap

Kraftuttrykk mot innvandrere og innvandring har vært selve varemerket til Oslo Frp de siste årene. Nå vil Peter N. Myhre ha slutt på dette.

- Vi bør rydde vekk ord som innvandringsregnskap, og heller kalle det evaluering av de statlige tilskudd. Det er jo ingen som er uenig at Oslo må få evaluert om kommunen får nok statlige midler. Med ord som innvandringsregnskap får vi en tullete debatt med masse følelser, sier Peter N. Myhre, før han fortsetter:

- Jeg vil på årsmøtet foreslå at Oslo Frp trenger en analyse som gjennomgår personspørsmål, strategiske spørsmål og profil - og som tar for seg om Oslo Frp kan gjøre noe selv for å unngå at alle de andre partiene møter oss med piggene ute, sier Peter N. Myhre.

Men Myhre må kjempe en tøff kamp for å bli ny leder i Oslo Frp. De fleste fylkeslagene vil ha Dag Danielsen. Det er fortsatt usikkert om Carl I. Hagen vil legge sin tyngde inn i kampen.