Myklebust går av

Styret i Norsk Hydro ansatte onsdag konserndirektør Eivind Reiten som ny generaldirektør. Han overtar etter Egil Myklebust 2. mai neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Generaldirektør Egil Myklebust har meddelt Norsk Hydros styre at han etter å ha vært selskapets øverste leder siden 15. februar 1991 ønsker å fratre sin stilling.

- Styret mener Reiten har alle forutsetninger for å bli en god leder for Hydro som kan videreføre selskapets mange attraktive og spennende utviklingsmuligheter, slik at det skapes verdier for eierne, de ansatte og de samfunn der selskapet har sine virksomheter. Han kan vise til gode resultater og viktig ledererfaring fra stillinger innenfor alle Hydros tre hovedområder og fra eksterne styreverv, sier Hydros styreleder Einar Kloster.

Flere verv

Eivind Reiten (47) er sosialøkonom, og ble ansatt i Norsk Hydros Agri-virksomhet i 1986. Han har vært leder for Hydro-divisjonene Hydro Energi, Raffinering og Markedsføring og Hydro Aluminium Met all. Nå er han medlem av Hydros konsernledelse med ansvar for Lettmetallområdet.

Reiten har også vært statssekretær, fiskeriminister og olje- og energiminister for Senterpartiet. Han har hatt flere sentrale styreverv i norske bedrifter, og trer ut av sitt verv som styreleder i Telenor når han går over i sin nye stilling.

Egil Myklebust (58) blir spesialrådgiver for ledelsen i Hydro, og vil blant annet videreføre sitt engasjement i internasjonale organisasjoner.

Overraskelse

Lederskiftet i Hydro kommer som en overraskelse for alle andre enn styret i bedriften.

- Ansettelse av daglig leder er en av styrets viktigste oppgaver. Derfor er det naturlig at styret en tid, og på ulike måter, har beskjeftiget seg med spørsmålet om Myklebusts etterfølger, sier styreleder Einar Kloster.

Eivind Reiten fastslår i en pressemelding på Hydros hjemmeside at han ikke har planer om revolusjonerende endringer. Han understreker at han selv de siste to årene har sittet i konsernledelsen og vært en del av det teamet som har trukket opp linjene for utviklingen av selskapet framover.

- I den grad det blir merkbare forandringer, vil det nok heller være snakk om økt utålmodighet når det gjelder å levere resultater, sier han.

Egil Myklebust understreker at 10 år som daglig leder i en stor bedrift er lang tid.

- I erkjennelsen av at alt har sin tid, ga jeg derfor styret beskjed om at de burde se seg om etter min etterfølger, sier han.

Hydro-konsernets resultat etter skatt ble 3,9 milliarder kroner i tredje kvartal i år. Det er 3,3 milliarder kroner bedre enn i samme periode i fjor. Hydro er et av Norges største selskaper, med en omsetning på rundt 100 milliarder kroner.

(NTB)