Myklebust lei lønnsmaset

Generaldirektør Egil Myklebust er lei bråket rundt lønna si: - Jeg syns det er grenser for hvor mange ganger jeg behøver å kommentere min egen lønn, sier han til Dagbladet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Industrilederens lønnshopp har provosert arbeidstakerne i vårens vanskelige lønnsoppgjør. En million ekstra i lønn og bonus ble i meste laget for flere ledende tillitsvalgte.

Men egen lønnsøkning er ikke akkurat generaldirektørens yndlingstema:

- I de siste ti årene har min lønn vært gjenstand for avisomtale minst tre ganger i året. Jeg vil ikke si noe mer om dette enn det som er sagt av den som skal si noe, nemlig styreformannen, sier Myklebust til Dagbladet.

Prediket moderasjon

Egil Myklebust har vært i lønnsdiskusjoner før. Som administrerende direktør i N.A.F. og seinere NHO manet Myklebust arbeidstakerne til ro og moderasjon. At dette stiller fjorårets lønnstillegg på 25 prosent i et underlig lys, er han ikke enig i.

- At min stilling som direktør i N.A.F. og NHO har spesielt mye med saken å gjøre, har jeg vanskelig for å oppfatte, sier Myklebust i dag.
- Styret hadde en prinsipiell diskusjon om generaldirektørens lønn med utgangspunkt i Hydros konkurransesituasjon på ledermarkedet. Dette ble det sendt ut en børsmelding om i fjor, hvor det ble redegjort for både lønn og bonus, sier Hydrosjefen.

Først etter at årsrapporten ble lagt fram før påske, har det vært mulig å beregne bonusens endelige størrelse, om lag 400000 kroner.

Taus

- Men er det ikke en fare for at det kraftige lønnstillegget ditt får uheldige virkninger under lønnsoppgjøret?

- Det får andre uttale seg om.

Tross store oppslag om lønnshoppet føler ikke Myklebust behov for å uttale seg om saken. Eller som han sier:

- Etter ti år i jobber som gjør at jeg naturlig er gjenstand for omtale, har jeg sluttet å føle sånne behov. Jeg vil ikke si noe mer enn det jeg nå ikke har sagt.