Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myndighetene åpner for alkoholreklame

Nøktern alkoholreklame i informasjonens navn.

 NØKTERNT:  Er slik reklame lov? Foto: Erlend Aas / SCANPIX .
NØKTERNT: Er slik reklame lov? Foto: Erlend Aas / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I helgen trer det i kraft lovendringer som åpner for såkalt nøktern reklame for alkohol i Norge.

Fra søndag 1. november kan produsenter og grossister gi nøktern informasjon, herunder bilder, om produktene på sine hjemmesider, samt på arrangementer som messer, omvisninger og kurs. Det åpnes også for produktbilder i Vinmonopolets nettbutikk.

Enklere for forbrukerne - Jeg er glad for at disse endringene nå kan tre i kraft. Denne moderniseringen av regelverket vil gjøre det enklere for forbrukerne å finne informasjon om alkoholprodukter, samtidig som produsentene kan få informert om sine produkter, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

Departementet begrunner endringen med at samfunnsutviklingen og praktiseringen av reklameforbudet har ført til et behov for å foreta visse presiseringer av og justeringer i forbudet.

Faktainformasjon Tilpasning til den teknologiske utviklingen og å imøtekomme forbrukernes behov og forventninger til faktainformasjon om alkoholholdig drikk er også en målsetting bak endringene.

Det forutsettes at informasjonen bare kan gis i kommunikasjonskanaler som må oppsøkes av dem som ønsker slik informasjon. I tillegg må den være nøktern, faktabasert og ikke gå lenger enn det som er nødvendig for at forbrukerne skal få informasjon om produktenes egenskaper.

Helsedirektoratet har hatt møte med næringen om endringene og la ut informasjon om innholdet i sin håndbok til alkoholregelverket på sine nettsider fredag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media