Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myndighetene ble varslet om «slavefamilien» for 15 år siden

Krever granskning av kommunens rolle.

BEKYMRINGSMELDINGER: Lokale myndigheter i Lambeth skal ha blitt varslet om huset der tre kvinner skal ha blitt holdt i over 30 år. Blant annet kom det bekymringer på at 30-årige «Rosie», som da var 15, ikke gikk på skolen. Foto: Ntb scanpix / REUTERS /Dylan Martinez
BEKYMRINGSMELDINGER: Lokale myndigheter i Lambeth skal ha blitt varslet om huset der tre kvinner skal ha blitt holdt i over 30 år. Blant annet kom det bekymringer på at 30-årige «Rosie», som da var 15, ikke gikk på skolen. Foto: Ntb scanpix / REUTERS /Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag slapp politiet nyheten om at tre kvinner skal ha blitt holdt som slaver i et bolighus i London i over 30 år.

Spørsmålet alle stilte seg var hvordan ingen kunne vite om de tre kvinnene.

Nå viser det seg derimot at lokale myndigheter i Lambeth ble varslet om bekymringer for allerede 15 år siden.

Grep ikke inn De lokale myndighetene har allerede begynt å tråle arkivene etter saker om huset der de den malaysiske kvinnen (69), den irske kvinnen (57) og den britiske kvinnen (30) skal ha blitt holdt.

Kilder har fortalt til The Guardian at minst én av kvinnene skal ha forsøkt å rømme fra huset og at lokale myndigheter har vært involvert med huset.

Men ifølge avisa, skal det ha vært vanskelig for myndighetene å gripe inn mot huset, fordi ofrene skal ha ha motsatt seg at det skulle gjøres noe mot de mistenkte.

Det skal ha vært mistanker om vold i huset, som ifølge avisa en gang hadde seks beboere.

15 år Avisa Idependent skriver også i dag om saken.

De skriver blant annet at det skal ha kommet bekymringsmeldinger om at den 30-årige britiske kvinnen «Rosie» - som da var 15 - ikke gikk på skolen.

Politiet skal ha brakt meldingen videre til lokale myndigheter, men det er foreløpig ikke klart hva, eller om noe har blitt gjort.

- At familien allerede var kjent for dem, er ikke noe lokale myndigeter har valgt å tilbakevise. Men det å ikke følge opp skolegang over en så lang periode, reiser selvfølgelig noen spørsmål, sier en anonym kilde i Lambeth kommune til Idependent.

Krever granskning Lederen for sosialdemokratene i Lambeth, Ashley Lumsden krever en nasjonal granksning.

- Vi er veldig bekymret og ber om at lokale myndigheter forklarer sin involvering med familien. Vi vil ha en nøye granskning så vi kan vudere arbeidet og lære av det, sa hun ifølge Idependent.

Siden det ble kjent at de tre kvinnene var blitt holdt i huset i 30 år, har det vakt harme i England.

Det har også kommet bekymringsmeldinger om at moderne slaveri er et stort problem.

Innenriksminister Theresa May sa at det er høy prioritet å avdekke moderne slaveri, og at de er gjemt rundt oss.

- De går i gatene, jobber i butikker, på åkere, i fabrikker, er fanget i bordeller eller gjemt bak gardinene i en vanlig gate. Slaveri er noe de fleste av oss trodde tilhørte tidligere århundrer, men det er en skamfullt og sjokkerende realitet i dagens Storbritannia, skrev hun i Sunday Telegraph.

FANGET: De tre kvinnene skal ha vært holdt fanget i et hus i bydelen Lambeth i Sør-London. Politiet står vakt rundt eiendommene i området. Kommunen skal ha fått bekymringsmeldinger om forholdene i huset. Foto: Ntb scanpix / REUTERS / Luke MacGregor
FANGET: De tre kvinnene skal ha vært holdt fanget i et hus i bydelen Lambeth i Sør-London. Politiet står vakt rundt eiendommene i området. Kommunen skal ha fått bekymringsmeldinger om forholdene i huset. Foto: Ntb scanpix / REUTERS / Luke MacGregor Vis mer