SKJØT TERRORMISTENKT: Politiet i Boston skjøt og drepte tirsdag terrormistenkte Usaamah Rahim etter at han skal ha angrepet dem med en kniv da de forsøkte å avhøre ham. Foto: REUTERS/Brian Snyder
SKJØT TERRORMISTENKT: Politiet i Boston skjøt og drepte tirsdag terrormistenkte Usaamah Rahim etter at han skal ha angrepet dem med en kniv da de forsøkte å avhøre ham. Foto: REUTERS/Brian SnyderVis mer

Myndighetene frykter flere terrorangrep i USA i sommer

Etter å ha avslørt et mulig terrorforsøk i Boston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Tre dager etter at politiet i Boston skjøt og drept det de hevder var en IS-sympatisør, Usaamah Rahim, har amerikansk etterretning sendt ut en melding til politimyndigheter over hele landet. Her kommer de med en sterk advarsel: De ber politiet være spesielt årvåkne overfor terrorforsøk som innebærer «enkle og lett tilgjengelige våpen» som skytevåpen, kjøretøy eller kniver, melder CBS News.

De er spesielt bekymret for samlinger av store folkemengder i sommermånedene i USA.

- Rekrutterer på nett - Store offentlige arrangementer og folkemengder som samles gjennom sommeren, som involverer militære og politi, er attraktive mål for jihadister, heter det i meldingen.

TV-kanalen har fått tilgang til meldingen og skriver om hvordan amerikansk etterretning også mener sosiale medier har gjort det lettere for ekstremistgrupper å rekruttere støttespillere i Vesten.

- Muligheen for terrorister i utlandet til å kommunisere via sosiale medier eller krypterte metoder med hjemmedyrkete, voldelige ekstremister i Vesten gjør at organisasjoner som Islamsk Stat (IS) kan rekruttere enkeltpersoner eller grupper av enkeltpersoner til å utføre angrep i Vesten, heter det i meldingen fra amerikansk etterretning.

Overvåkingsvideo Tirsdag ble Usaamah Rahim (26) skutt og drept i Boston da terroretterforskere, som hadde fulgt ham, forsøkte å avhøre ham.

Politiet hevder Rahim var IS-sympatisør og planla et terrorforsøk. Det finnes også en overvåkingsvideo av hendelsen, men innholdet er ikke offentlig kjent ennå. Ifølge noen ledere i lokalsamfunnet som har fått se videoen, bekrefter den imidlertid politiets versjon og viser hvordan etterforskerne trekker seg tilbake mens Rahim stormer mot dem med en militærkniv, og at han blir skutt da han nekter å gi den fra seg, melder CNN.

Terrorplanene Rahim, ifølge FBI skal ha vært en del av, innebar en planlagt halshogging av den konservative og svært islamkritiske bloggeren Pamela Geller. Imidlertid skal Rahim og noen medsammensvorne til slutt ha besluttet å angripe politimenn.

Storebroren til Rahim, Ibrahim Rahim, er en respektert muslimsk leder i Boston. Han har tidligere har talt mot volden etter bombingen av Boston Marathon i 2013.

ANGREPSVÅPEN: Politiet mener Usaamah Rahim forsøkte å angripe dem med denne kniven da de avfyrte de dødelige skuddene. Foto: NTB Scanpix
ANGREPSVÅPEN: Politiet mener Usaamah Rahim forsøkte å angripe dem med denne kniven da de avfyrte de dødelige skuddene. Foto: NTB Scanpix Vis mer