Myndighetene har gitt fellingstillatelse på 18 bjørner

I morgen starter bjørnejakta i Norge.

FELLINGSTILLATELSER: I morgen starter bjørnejakta i Norge. 
Arkivfoto: Per Løchen / SCANPIX
FELLINGSTILLATELSER: I morgen starter bjørnejakta i Norge. Arkivfoto: Per Løchen / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har gitt fellingstillatelse på til sammen 18 bjørner i Hedmark, Midt-Norge, Nordland og Finnmark, Troms, Oppland og regionen som omfatter Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder.

Fellingsperiode Fellingsperioden for bjørn er fra 21. august til og med 15. oktober, og det er gitt tillatelse til å felle fire bjørner i Hedmark, fire bjørner i Midt-Norge, to bjørner i Nordland og fire bjørner i Troms og Finnmark. I Oppland har rovviltnemnda åpnet for felling av tre bjørner. I Buskerud, Vestfold, Telemark og Aust-Agder er kvoten ett dyr.

Avdelingsdirektør i Miljødirektoratet Yngve Svarte forteller at det tidligere i år har blitt tatt to hannbjørner på skadefelling, én i Sør-Varanger i Finnmark og én i Ringebu kommune i Oppland.

- Det åpnes for en begrenset jakt på bjørn i høst, men innenfor områder som er prioritert for beitebruk og som har skader forårsaket av bjørn. Vi åpner ikke for jakt innenfor de prioriterte bjørneområdene, og sikrer derfor en ønsket vekst i bestanden, sier Svarte.

Rovviltforliket Gjennom rovviltforliket ble det bestemt at det nasjonale bestandsmålet for bjørn skal reduseres fra 15 til 13 årlige ungekull i fire av rovviltregionene i Norge.

Fordelingen på bjørn er slik at i Hedmark er det mål om tre ungekull årlig, i Midt-Norge er det mål om tre, i Nordland er det mål om ett ungekull og i Troms og Finnmark er det mål om 6 ungekull av bjørn hvert år.

(NTB)