Du leser nå Dagbladet Pluss

- Myndighetene holder slike saker skjult for mediene

Et stort antall kidnappinger av tyske rikmannsbarn har de siste årene rystet landet - men mange saker blir aldri kjent.

FUNNET DØD:Bortføringen av 17 år gamle Anneli-Marie fra en småby utenfor Meissen, endte med at hun mandag ble funnet drept.  Foto: PRIVAT/POLITIET
FUNNET DØD:Bortføringen av 17 år gamle Anneli-Marie fra en småby utenfor Meissen, endte med at hun mandag ble funnet drept. Foto: PRIVAT/POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): - Vi har om lag 80 tilfeller i året av kidnapping. I en fjerdedel av tilfellene greier ofre å forsvare seg og komme unna - eller så trekker gjerningsmannen seg i siste øyeblikk, fordi han innser at det ikke kommer til å gå bra, sier direktør Frank Roselieb på Institutt for Kriseforskning i Kiel i et intervju med Süddeutsche Zeitung.

Roselieb er ekspert på rådgivning av bedrifter og pårørende under slike saker. Han konstaterer at det i virkeligheten skjer en kidnapping i uka. 

Ikke reklamere - Myndighetene holder slike saker skjult for mediene, fordi politiet ønsker å hindre etterligninger. Bortføringer er den eneste typen kriminalitet hvor det på en gang går an å hente ut en million euro.  Derfor ønsker myndighetene minst mulig reklame. Hvis offentligheten i det hele tatt får vite noe, trenger disse opplysningene først ut etterpå, sier eksperten til Focus.