Myndighetene klarte ikke å fornye avfallskontrakten. Slik ser det ut i Beirut ei uke etterpå

Drukner i søppel

OPPHOPNING: Søppelet hoper seg opp i Libanons hovedstad Beirut. Foto: AP Photo/Bilal Hussein/NTB scanpix
OPPHOPNING: Søppelet hoper seg opp i Libanons hovedstad Beirut. Foto: AP Photo/Bilal Hussein/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den libanesiske hovedstaden Beirut flyter over av søppel etter at kontrakten med landets største søppelfylling ikke ble fornyet. Politikerne blir ikke enige om hvem som har ansvaret.

Myndighetene har ikke fornyet kontrakten med avfallsselskapet Sukleen, som endte 17. juli, eller fått noen andre til å ta seg av de voksende skraphaugene.

- Vi har kommet til dette punktet - denne krisen - på grunn av den politiske striden i Libanon, sier miljøvernminister Mohammed al-Mashnouq.

Han mener sommel blant politikere er årsaken til at søppelet hoper seg opp i gatene.

Den ruskete situasjonen ble ytterlige forverret etter at beboerne i bydelen Naameh, sør for Beirut, hindret Sukleens søppelbiler adgang til søppelfyllingen. De prøver å presse myndighetene til å finne en løsning på søppelproblemet.

Miljøvernministeren lover å finne en løsning, men midlertidig skal søpla bli kjørt til flere områder.

Søppelkrisen gir gjenklang i andre problemer Libanon står overfor, og som har blitt kraftig forverret av krigen i nabolandet Syria. Konflikten har forsterket den politiske splittelsen i det lille landet, som huser 1,2 millioner syriske flyktninger.

Libanon har stått uten president i over ett år, og nasjonalforsamlingen som ble valgt i 2009, har utsatt valget til 2017 på grunn av den ustabile politiske situasjonen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer