Myndighetene lanserte ny antidop-kampanje - brukte navnet til pro-marihuana nettsted

- Det er ganske morsomt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Myndighetene i den australske delstaten New South Wales lanserte forrige uke en ny antidoping-kampanje fraråder ungdom å bruke narkotika, og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Vil advare unge Kampanjen, som ble lansert på nettstedet Stonersloth.com.au, består av tre ulike videoer som skal advare unge mot å bruke marihuana.

For å visualisere hvilken virkning marihuana har på kroppen, viser kampanjevideoene et dovendyr som skal være under påvirkning.

Se kampanjevideoene øverst i saken.

«Stoner Sloth», som dovendyret kalles, opptrer i hverdagslige situasjoner, men klarer ikke å utføre de oppgavene som blir forventet av ham/henne.

Samme navn som pro-marihuana-side Videoen har den siste uka møtt uttalige reaksjoner, hvorav flere dreier seg om morsomheten ved at kampanjen har fått det samme navnet som en amerikansk nettside som ifølge The Guardian oppmuntrer til bruk av marihuana.

- Ironisk sett er det ganske morsomt, sier Daniel, som skal være oppført som operatøren bak den amerikanske siden, til avisa.

I løpet av de siste dagene skal det amerikanske pro-marihuana-nettstedet ha hatt rundt 1000 nye sidevisninger daglig, kun fra australske IP-adresser.

- De ville virkelig bruke «Stoner Sloth»-varemerket, på tross av domenet og sidene som allerede er i bruk, forsetter Daniel.

Ønsker ikke å kommentere Mens verken myndighetene i New South Wales eller reklamebyrået bak kampanjen har ønsket å uttale seg om saken, har The National
Cannabis Prevention and Information Centre (NCPIC) i Australia valgt å distansere seg fra den.

I en uttalelse skriver senteret at «mens vi ønsker myndighetene i New South Wales lykke til med framtidige cannabis-kampanjer, reflekterer ikke den aktuelle Stoner Sloth-kampanjen NCPICs syn på hvordan anti-cannabis-kampanjer burde gjøres.»

I Australia er det ulovlig å bruke, være i besittelse av, dyrke og selge cannabis. Ifølge NCPIC varierer imidlertid strafferammen fra delstat til delstat.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer