Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myndighetene mener Trumps grensemur vil koste 21,6 milliarder. Trump lover at han vil gjøre den billigere

- Prisen vil gå markant ned.

BILLIGERE: Donald Trump lover at han vil gjøre muren mot Mexico billigere. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
BILLIGERE: Donald Trump lover at han vil gjøre muren mot Mexico billigere. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uken fortalte Reuters at den omstridte, og ekstremt ofte omtalte, muren Donald Trump har planer om å bygge mellom USA og Mexico vil koste 21,6 milliarder dollar.

Det er Sikkerhetsdepartementet i USA som i en intern rapport har kommet med et kostnadsestimat.

Prisen vil gå ned

21,6 milliarder dollar er nesten 10 milliarder mer enn de 12 milliardene Trump selv opererte med under valgkampen.

«Jeg leser at den store grensemuren vil koste mer enn myndighetene opprinnelig trodde, men jeg har ikke blitt involvert i designet eller forhandlingene ennå. Når jeg gjør det, så vil prisen, akkurat som den gjorde med F-35 jagerflyprogrammet eller Air Force One-programmet, gå markant ned», tvitret Trump lørdag.

Trump har ikke sagt noe om hvordan han skal barbere kostnadene ennå.

I slutten av januar sa Trump at hans administrasjon hadde lyktes med å kutte prisen med 600 milloner dollar på en avtale med Lockhead Martin om kjøp av 90 jagerfly.

Trump har også gitt forsvarsminister James Mattis ordre om å gjennomgå kostandene til F-35-kampflyene, som blant annet Norge har bestilt, og det nye presidentflyet Air Force One.

Trump mener begge programmene er for dyre.

Avvisning fra Mexico

Uansett har Trump ved gjentatte anledninger sagt at Mexico skal betale, eller i det minste tilbakebetale det det koster å bygge muren.

Det har Mexicos president gjentatte ganger avvist.

- Jeg har sagt det før. Mexico vil ikke betale for noen mur, sa Nieto en snau uke etter at Trump ble sverget inn som president.

Den tidligere mexicanske presidenten Vicente Fox Quesada, har vært en av dem som ivrigst har kommentert den planlagte muren. Han har gjentatte ganger hatt utfall mot Trump på Trumps eget favorittmedium, Twitter.

«Donald, må jeg si det en gang til? Mexico vil ikke gi en eneste peso for den #JævlaMuren», tvitret Quesada lørdag.

Trump vil bygge muren for å stagge innstrømmingen av ulovlige innvandrere. Det var en av Trumps viktigste lovnader gjennom hele valgkampen.

Donald Trump selv brukte lørdagen sammen med Japans statsminister Shinzo Abe i sin feriebolig i Florida, der de blant annet skal ha gått en runde golf.

Der skal de blant annet ha fått selskap av golflegende Ernie Els.

Trump ignorerte et spørsmål om nyheten om at Nord-Korea har skutt opp et prosjektil natt til søndag, og fokuserte heller på det positive når han sa at besøket hadde vært «veldig, veldig bra».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling