Dødstallet etter orkanen Maria på Puerto Rico

Myndighetene sier 64 døde på grunn av orkanen. Ny Harvard-studie kommer til 4645

Enormt sprik.

FULLSTENDIG RASERT: Fra et supermarket i Salinas på Puerto Rico 29. september. Foto: Alvin Baez / Reuters / NTB Scanpix
FULLSTENDIG RASERT: Fra et supermarket i Salinas på Puerto Rico 29. september. Foto: Alvin Baez / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Orkanen Maria, som herjet i Karibia seint i september i fjor, er den kraftigste tropiske syklonen som noensinne er målt, og regnes som den verste naturkatastrofen som har rammet det amerikanske øyterritoriet Puerto Rico.

Vind, flom og jordras raserte hjem og slo ut strøm- og mobilnettet samt vannforsyningen under orkanen. Svært mange av øyas 3,7 millioner innbyggere ble hjemløse, og infrastrukturen forble i uorden i månedsvis.

Myndighetenes offisielle tall på personer som omkom som følge av Maria, er 64. Tallet er imidlertid blitt kritisert gjentatte ganger av blant andre ulike medier og uavhengige forskere, som mener det er altfor lavt.

Nå foreligger en ny studie i regi av det prestisjetunge Harvard-universitetet i Boston - den anslår det virkelige antallet døde til 4645 - over 70 ganger så høyt som det offisielle tallet, melder bl.a. Washington Post og New York Times.

- Forsiktig anslag

- Våre resultater tyder på at det offisielle dødstallet 64 betydelig undervurderer den virkelige byrden av dødsfall etter orkanen Maria, skriver forskerne i rapporten, som i dag er publisert i New England Journal of Medicine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer