Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myndighetene tror Abdeslam skulle deltatt i angrep

Salah Abdeslam kan ha planlagt å delta i angrepene i Brussel.

 TERRORSIKTET: Etter fire måneder på rømmen ble Salah Abdeslam (26) i forrige uke pågrepet og siktet for terror. Han kobles også til angrepene i Brussel. Foto: Belgian Federal Police via AP / NTB Scanpix.
TERRORSIKTET: Etter fire måneder på rømmen ble Salah Abdeslam (26) i forrige uke pågrepet og siktet for terror. Han kobles også til angrepene i Brussel. Foto: Belgian Federal Police via AP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Salah Abdeslam kan ha planlagt å delta i angrepene som ble planlagt av IS-cellen bak terrorangrepene i Brussel, sier belgisk sikkerhetstjeneste, ifølge CNN.

Etterforskere tror terrorcellen framskyndet planen da belgisk politi gikk til aksjon mot Abdeslams gjemmested i bydelen Forest i Brussel, skriver kanalen.

I forrige uke ble Paris-terroristens fingeravtrykk funnet i en leilighet med bombedetonatorer som skulle bli brukt i angrepet i Brussel, ifølge Politico som har snakket med en tjenestemann fra den belgiske sikkerhetstjenesten.

I avhør har den terrorsiktede fortalt etterforskere at han planla nye angrep fra sitt skjulested i Brussel. Utenriksminister Didier Reynders har tidligere sagt at den terrorsiktede 26-åringen har forklart at han «planla noe» og at «det skulle iverksettes».

- Det er funnet store mengder våpen, tunge våpen, under den innledende etterforskningen, og vi har sett et nettverk av folk rundt ham i Brussel, sa Reynders etter pågripelsen av Salah.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart