Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Myndigheter deltar i sexslavehandel

Rundt 6.000 kvinner og barn var utsatt for kommersiell seksuell utnyttelse i Europa i 2000. Mange steder er myndighetene helt klart innblandet i sexslavehandelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salg av kvinner og barn som sexslaver er den raskest voksende formen for kriminalitet som på Balkan, viser en ny undersøkelse som ble lagt fram tirsdag i Wien av Den internasjonale migrasjonsorganisasjonen IOM.

I Albania fortalte 11 av 125 kvinner som er blitt sluset inn i sexindustrien, at de hadde politieskorte underveis. Denne formen for menneskehandel er blitt den raskest voksende inntektskilden for kriminelle organisasjoner.

- Myndighetene må spille på lag, ellers kunne ikke den organiserte kriminaliteten blomstre slik den gjør. Vi må anta at myndighetene kan være innblandet overalt, sa Irena Vojackova, leder for IOM.

  • IOM har samlet informasjonen fra internasjonale organisasjoner og private organisasjoner, samt offisielle kilder. Det framgår at myndighetene har kjennskap til bare rundt halvparten av de viktigste rutene som benyttes i Europa til å smugle kvinner og barn.

    (NTB)

SEXHANDEL: Prostitusjonen florerer åpent over nesten hele Europa. Flere steder skal myndighetene være involvert.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!