Myrdet etter Halloween-fest

Britiske Meredith Kercher (21) funnet med strupen kuttet i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Den britiske utvekslingsstudenten var fredag kveld på en Halloween-fest sammen med andre studenter.

I går ble hun funnet drept på rommet sitt i leiligheten hun deler med tre andre kvinnelige studenter i Perugia, melder Sky News.

21-åringen ble funnet delvis avkledd med strupen kuttet over.

Blodspor

Britiske Kercher hadde vært i den populære studentbyen Perugia i tre måneder da hun ble drept. Meningen var at utvekslingsstudenten, som var tilnyttet Universitetet i Leeds, skulle være i Italia i et år.

Politiet sier at 21-åringen var på en vennefest på det lokale universitetet for utenlandsstudenter kvelden før hun ble funnet myrdet.

Mobilen hennes ble funnet i en hage i nabolaget. Da politiet ikke nådde henne, bestemte de seg for å ta seg inn i Meredith Kerchers leilighet.

Politiet har nå saumfart leiligheten for fingeravtrykk, og det blir lett etter mordvåpenet i nabolaget. På baderommet i leiligheten er det funnet blodspor.

Myrdet etter Halloween-fest

Ifølge BBC vil liket snarlig bli obdusert for å få avklart om Meredith Kercher ble seksuelt misbrukt før hun ble myrdet.

Leter etter kjæresten

Foreløpige undersøkelser antyder at 21-åringen ble stukket i halsen med en kniv.

Politiet i Perugia er svært interessert i å komme i kontakt med den unge kvinnens italienske kjæreste. De er også på leting etter en nøkkel som er brukt til å låse soveromsdøra i offerets leilighet.

Like i nærheten av leiligheten har politiet funnet et blodig lommetørkle.

Venner av drepte Meredith Kercher har gitt sine støtteerklæringer på Facebook:

«Meredith, ord kan ikke beskrive hvordan jeg føler meg nå. Jeg tenker på deg og kan ikke tro at vi i det ene øyeblikket feiret Halloween sammen, og i det neste så er du borte. Du er i mine tanker og bønner,» skriver en venninne av 21-åringen.

DET SISTE BILDET: Fredag var Meredith Kercher (t.v) på Haloween-fest i italienske Perugia. Bildet er frigitt i forbindelse med politijakten på hennes morder. Foto: CROCCHIONI/EPA
DET SISTE BILDET: Fredag var Meredith Kercher (t.v) på Haloween-fest i italienske Perugia. Bildet er frigitt i forbindelse med politijakten på hennes morder. Foto: CROCCHIONI/EPA Vis mer
BLODSPOR:</B> Politiet har funnet blodsåpor på badet i 21-åringens leilighet.
LETER ETTER VÅPEN: Italiensk politi er på leting etter drapsvåpenet, trolig en kniv, som ble brukt til å ta livet av studenten Meredith Kercher.
DREPT: Meredith Kercher (21).