Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysteriene familien vil ha svar på

Sigrid Schjetnes familie møter politiet i dag.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet i over to uker nå. 
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne har vært savnet i over to uker nå. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå over to uker siden Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant nærmest sporløst fra Østensjø i Oslo da hun var på vei hjem fra ei venninne. Tida og etterforskningen har ikke gitt de svarene familien og politiet vil ha. De vet fremdeles ikke hvor Sigrid er eller hva som skjedde natta hun forsvant.

I ettermiddag skal familien til Sigrid og deres bistandsadvokat Harald Stabell i et møte med politiet. Det har vært løpende kontakt mellom dem i løpet av etterforskningen, men dette er det første store fellesmøtet.

- Familien har mange spørmål nå, på møtet skal vi gå igjennom de spørsmålene familien og jeg har, sier Stabell til Dagbladet.

Så ikke sko Han forteller at ett av de store mysteriene familien håper å få svar på angår funnet av Sigrids mobiltelefon og sko ved Østensjø-Kanvas barnehage.

Da Sigrid ikke var kommet hjem innen klokka 00.30 natt til søndag 5. august, og familien ikke fikk tak i henne på mobiltelefonen, så gikk Sigrids far ut for å lete etter 16-åringen. Da gikk han forbi stedet der Sigrids eiendeler ble funnet.

- Faren så verken noen sko eller mobiltelefon da han gikk forbi, sier Stabell.

RUTA: Politiet er ikke sikre hvilken vei Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har gått, og de har heller svar på hvor hun forsvant fra.
Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RUTA: Politiet er ikke sikre hvilken vei Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har gått, og de har heller svar på hvor hun forsvant fra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Senere den natta gikk to gutter forbi barnehagen, ifølge deres forklaring var klokka da rundt 01.30. Da lå en av Sigrids sko på fortauet utenfor barnehagen, og de hørte Sigrids mobil, som lå innenfor gjerdet og ringte.

- Vi har ikke ennå fått et godt svar på om eiendelene til Sigrid kan ha blitt plassert der etter at faren gikk forbi første gang, vi håper å få svar på det på møtet, sier Stabell.
Hvor forsvant Sigrid? I forrige uke sa bistandsadvokat Harald Stabell at familien er opptatt av politiet skal finne ut hvor datteren forsvant.

- Familien er særlig opptatt av spørsmålet om hvor Sigrid forsvant fra, og der synes de ikke politiet har kommet noe særlig lenger. De er litt bekymret for det. Hadde politiet visst hvor hun forsvant, kunne de konsentrert oppmerksomheten rundt det, sa Harald Stabell til Dagbladet.

Verken politiets krimteknikere eller spesialtrente hunder har funnet andre spor enn eiendelene til Sigrid ved barnehagen. Det er heller ingen sikre observasjoner av Sigrid noe sted langs noen av de mulige veiene hun kan ha gått hjem. Politiet ber stadig personer som kan ha sett eller hørt noe om å melde seg.

- Personer som har vært i området, men som ikke har hørt eller sett noe, ber vi også melde seg for politiet, sa politioverbetjent Grete Lien Metlid til Dagbladet tidligere denne uka.

Ruta Ett av de viktige sporene politiet har funnet etter forsvinningen er at Sigrid den natten sendte en SMS, som ifølge registeret på basestasjonen viser at hun var ved Godlia t-banestasjonen, som ligger litt over halvveis fra Sigrids venninne til huset til familien Giskegjerde Schjetne.

- Vi vet ikke sikkert hvor hun har gått, men vi har antagelser. Politiet har også kommet nærmere en rute enn de var tidligere i saken, sier Stabell.

Er familien enig med politiet om ruten Sigrid trolig har gått?

- Det er ett av temaene vi skal diskutere på møtet, sier Stabell.

Oslo-politiet besvarte ikke Dagbladets henvendelser i går.

SISTE SPOR: Her ved Østensjø Kanvas-barnehage ble skoa, en sokk og telefonen til Sigrid funnet.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SISTE SPOR: Her ved Østensjø Kanvas-barnehage ble skoa, en sokk og telefonen til Sigrid funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media