Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysterieskipets eier: - Jeg er smigret over oppmerksomheten

Hevder det ikke er noe uvanlig med bevegelsene og at skipet venter på lasteordre.

«CONCORD»: Rederiet sier det ikke er noe uvanlig med skipets bevegelser. Foto: Expressen
«CONCORD»: Rederiet sier det ikke er noe uvanlig med skipets bevegelser. Foto: Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mysterieskipet NS «Concorde» har ligget utenfor svenskekysten siden onsdag. Lørdag kveld begynte skipet å bevege seg sporadisk i området, kunne Dagbladet registrere via skipets egne automatiske identifikasjonssystem (AIS)

Dagbladet har siden søkt rederiet for svar på hvorfor det har ligget utenfor Stockholms kyst. I dag sendte rederiet ut en pressemelding.

Der skriver rederiet Novoship at NS «Concord» ligger i området utenfor svensk farvann fordi de venter på lasteordre. Ifølge rederiet skal skipe frakte olje fra Primorsk i Russland til USA.

- Vi har lagt merke til, og er smigret av den økte oppmerksomheten i svenske og internasjonale medier om bevegelsene til NS Concord. Men jeg må dessverre si at det ikke er noe unormalt med skipets bevegelser, ettersom det venter på lasteordre, skriver OAO Novoships president Juri Tsvetkov i en melding til Dagbladet.

Rederiet sier de fikk et anrop fra den svenske kystvakta lørdag kveld, der det ble spurt om skipets bevegelser og hvorfor det lå i området.

Den Liberia-registrerte giganten på 109 000 dødvekttonn drives av det russiske rederiet SCF Novoship.

Skipet har ligget nord for Gotska Sandön i Østersjøen, og ifølge rederiet har det ligget mellom 14 og 25 nautiske mil utenfor Sveriges territorium. Rederiet skriver at det her helt vanlig.

- Praksisen med at skip driver på standby er utstrakt i kommersill shipping. Samtidig, og på forskjellige hav, driver mengder av skip i påvente av ordre utfra oppdragene. NS Concord vil bevege seg til Primorsk utfra det oppdraget hun har. Lastingen er planlagt å skje 23. oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media