Mysteriet fortsetter: Fant «tusenvis» av beinrester

Lørdag gikk etterforskerne på nytt ned i to graver på en gravplass i Vatikanet. Denne gangen fant de noe.

<strong>SPORLØST FORSVUNNET:</strong> Emanuela Orlandi var bare 15 år gammel da hun forsvant. Foto: AP Photo
SPORLØST FORSVUNNET: Emanuela Orlandi var bare 15 år gammel da hun forsvant. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etterforskerne ble sjokkerte da de i forrige uke åpnet gravene de hadde håpet kunne gi dem hint om hvor Emanuela Orlandi ble av etter at hun forsvant en sommerdag i 1983, 15 år gammel.

Ikke fant de levninger etter Orlandi - ei heller etter prinsessene som skal ha vært gravlagt på den teutoniske gravlunden i Vatikanet. Etterforskerne ble nemlig møtt av to helt tomme gravkamre.

Lørdag fortsatte arbeidet med å prøve å løse gåten. Denne gangen har etterforskerne prøvd å ta seg lenger inn i gravkamrene - og denne gangen fant de noe.

<strong>ÅPNET GRAV:</strong> Her jobber etterforskerne og teknikerne i de åpnede gravene i Vatikanet. Foto: VATICAN MEDIA / AFP
ÅPNET GRAV: Her jobber etterforskerne og teknikerne i de åpnede gravene i Vatikanet. Foto: VATICAN MEDIA / AFP Vis mer

Fant mye

Ifølge nyhetsbyrået AFP fant etterforskerne beinrester lørdag. Disse ble undersøkt på stedet av professor Giovanni Arcudi. Nå skal knoklene DNA-testes, og familien håper de får svar innen kort tid.

Og det skal ha blitt funnet en hel del beinrester, skriver BBC. Ifølge Giorgio Portera, som en ekspert som handler på vegne av Orlandis familie, kan beina tilhøre dusinvis av mennesker.

- Vi forventet ikke å finne så mye. Tusenvis av bein ble funnet, sier Portera til AFP. Han legger til at størrelsen tilsier at de kan tilhøre voksne så vel som barn.

Orlandis søster, Federica, var til stede da beinrestene ble funnet. Hun kaller opplevelsen ekstra sterk.

- Det kan være min søsters. Men vi må ikke tenke så mye på det før vi får resultatene av prøvene, sier hun til AFP.

Kryptisk tips

Spørsmålet er da om beinrestene tilhører nevnte Emanuela Orlandi, som forsvant fra Romas gater i juni 1983. På disse 36 åra har ingen sett eller hørt noe fra henne.

Slik Dagbladet tidligere har omtalt, jakter familien fortsatt på svar om hva som skjedde med Emanuela da hun forsvant som 15-åring. Forsvinning har skapt en hel haug med konspirasjonsteorier som omhandler alt fra mafia-innblanding og kidnapping, til en hemmelig sex-ring.

Nylig fikk familien et tips som ledet dem nettopp til nevnte kirkegård i Vatikanet.

«Se dit engelen peker,» lyder teksten i brevet, som har anonym avsender.

Kirkegården ligger i skyggen av Peterskirken i Vatikanet. Der ligger i hovedsak personer av adelsslekt fra Tyskland og Østerrike begravet. Prinsesse Sophie von Hohenlohe, som døde i 1836, og prinsesse Carlotta Federica av Mecklenburg, som døde i 1840, skal være begravet i gravene som nå er åpnet.

Spekulasjoner

I 2012 åpnet Italienske etterforskere graven til mafiabossen Enrico de Pedis, i en kirke i Roma, etter mistanke om at graven også inneholdt levningene til Orlandi. Hun hadde da vært savnet i nesten 30 år.

Flere teorier verserte om forsvinningen. En av dem var at 15-åringen var blitt kidnappet av en organisert, kriminell gjeng, for å presse Vatikanske tjenestemenn til å tilbakebetale et lån.

En annen teori var at Orlandi hadde blitt tatt med makt og brukt som pressmiddel for at tyrkiske Mehmet Ali Agca skulle bli sluppet ut av fengsel. Agca, som var medlem av den høyreekstreme gruppen Grey Wolves, skjøt og skadet pave Johannes Paul II på St. Petersplassen 13. mai i 1981.

Orlandis far var i sin tid ansatt i Vatikanet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer