BANJUL, GAMBIA: Dave Rene Olsen er ved farens grav i Gambias hovedstad Banjul. Etter at faren Baboucar Ndure døde er det påstander om giftdrap, forsikringsbedrageri, trygdesvindel, juks med DNA-test, sharia-ekteskap via telefon og til slutt en bitter arvestrid om millionverdier. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
BANJUL, GAMBIA: Dave Rene Olsen er ved farens grav i Gambias hovedstad Banjul. Etter at faren Baboucar Ndure døde er det påstander om giftdrap, forsikringsbedrageri, trygdesvindel, juks med DNA-test, sharia-ekteskap via telefon og til slutt en bitter arvestrid om millionverdier. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet. Vis mer
Dokumentar

Mysteriet i Gambia: Hva skjedde med Daves far?

Nordmannen Baboucar Ndure (59) ble overraskende funnet død i Afrika. Dagbladet ble med sønnen Dave Olsen for å lete etter svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet er i Bakau i Gambia sammen med privatetterforsker Finn Abrahamsen, og Baboucars sønn Dave Olsen (38) som vil vite hva som skjedde da faren døde.

Historien om nordmannen Baboucar Ndure som var 59 år da han skjærtorsdag 2015 ble funnet død i eneboligen i Gambia, har blitt et mysterium. Et ugyldig ekteskap som er opphevet, et udokumentert farskap og en arvestrid.

Baboucar Ndure levde et godt liv og hadde en god helse. Nå, to år etter at hans død, forsøker den mangeårige sjefen for drapsavsnittet i Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen å finne ut hva som skjedde.

I Gambia hevder den nå 31 år gamle kvinnen at hun var lovlig gift med Baboucar Ndure, og at Dave Olsen – Baboucars Ndures sønn i Norge – forsøker å stjele arven fra henne.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn