Daytona Beach

Mysteriet løst

I over to uker har ekspertene klødd seg i hodet.

LAVVANN: Myndighetene offentliggjorde dette oversiktsbildet av stranda, hvor det mystiske skuet stikker opp fra sanden. Foto: Volusia County
LAVVANN: Myndighetene offentliggjorde dette oversiktsbildet av stranda, hvor det mystiske skuet stikker opp fra sanden. Foto: Volusia County Vis mer
Publisert

Tidligere denne uka omtalte Dagbladet et mystisk skue som for to uker siden dukket opp på ei strand i Daytona Beach i delstaten Florida.

Det kom bare til syne når det var lavvann, og var tilsynelatende laget av tre og metall, skriver The New York Times.

«Hele» byen har lurt på hva som skjuler seg under de gylne sandkornene. Nå har de imidlertid fått svar.

Mistankene bekreftet

En talsperson for myndighetene i Volusia County sa at det var en tilfeldig strandgjenger som først oppdaget at noe stakk opp fra sanden.

HISTORISK: Et arkeologisk team graver fram den skjulte hemmeligheten. Bildet er tatt tirsdag 6. desember. Foto: AP Photo/John Raoux
HISTORISK: Et arkeologisk team graver fram den skjulte hemmeligheten. Bildet er tatt tirsdag 6. desember. Foto: AP Photo/John Raoux Vis mer

Gjenstanden skal ha kommet til syne på grunn av stranderosjon forårsaket av orkanen Ian, og dens etterkommer, orkanen Nicole.

Sistnevnte var så kraftig at den sendte hus på sjøen.

- Delstatens undersjøiske arkeologteam har blitt varslet for å undersøke dette videre, sa Volusia County-talsmann Kevin Captain.

Ifølge Sky News kunne det være snakk om et vrak fra 1800-tallet.

Nå har mistankene blitt bekreftet.

- Fantastisk oppdagelse

The Guardian skriver at de to orkanene har avdekket det som ser ut til å være et treskip fra 1800-tallet, som har ligget begravd i sanden i opp mot 200 år.

SKJULT I 200 ÅR: En tilfeldig strandgjenger ramlet over det historiske funnet. Foto: AP Photo/John Raoux
SKJULT I 200 ÅR: En tilfeldig strandgjenger ramlet over det historiske funnet. Foto: AP Photo/John Raoux Vis mer

Det antas foreløpig at skipet er mellom 24 og 31 meter langt.

- Å finne et skipsvrak på stranda, er virkelig en fantastisk oppdagelse. Det er et mysterium. Fra en dag til en annen er det plutselig der. Den fengsler virkelig fantasien, sier den maritime arkeologen Chuck Meide, som ledet det arkeologiske teamet fra St. Augustine.

Ifølge Meide har de ingen planer om å fjerne det eldgamle vraket fra stranda.

- Ikke bare fordi det ville kostet flere millioner dollar, men fordi skipet er beskyttet der det ligger - pakket inn i den våte sanden, sier arkeologen til The Guardian, og legger til:

- Vi vil la moder jord begrave vraket. Det bil bidra til å bevare det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer