Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysteriet som forundrer England: Hvem er mannen som reiste 250 km fra London hit uten annet enn klærne han bar?

Reiste fra London til Manchester på en fredag. Funnet død lørdag.

 SPØRSMÅL:  Hvem er mannen i 70-åra som i midten av desember ble funnet død ved Dovestone reservoir i Oldham utafor Manchester etter å ha reist 250 kilometer fra London dagen før? Det er spørsmålet som opptar britiske politietterforskere nå. Så langt har ikke politiet kommet noe nærmere et svar. Foto: Ian Roberts / Wikimedia Commons / Greater Manchester Police
SPØRSMÅL: Hvem er mannen i 70-åra som i midten av desember ble funnet død ved Dovestone reservoir i Oldham utafor Manchester etter å ha reist 250 kilometer fra London dagen før? Det er spørsmålet som opptar britiske politietterforskere nå. Så langt har ikke politiet kommet noe nærmere et svar. Foto: Ian Roberts / Wikimedia Commons / Greater Manchester Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De siste bildene av mannen britiske politietterforskere tror er en mann i 70-åra, ble tatt av et overvåkningskamera på en T-bane-stasjon i London på fredag 11. desember.

Med bare klærne han hadde på seg, reiste han over 250 kilometer fra den engelske hovedstaden til Manchester med tog.

Dagen etter ble mannen funnet død på en fjellknaus i Oldham utafor Manchester kalt Indians Head.

Funnet med kontanter På ham fant politiet drøyt 1500 kroner i kontanter, tre togbilletter og klærne han bar da han ble avbildet på T-banestasjonen, men ikke noe ID.

Hva gjorde han der og hvem er den avdøde mannen?

Det er spørsmålene politietterforskerne ikke har klart å finne svarene på siden dødsfallet. Nå forundrer spørsmålene både etterforskerne og resten av av England, skriver britiske The Independent.

- Jeg har gjort dette i lang, lang tid og jeg har aldri sett noe liknende, sier politisersjant John Coleman til avisa Manchester Evening News.

Gikk ut med overvåkningsbilder Mannens DNA fikk ikke noen treff i noen av politiets databaser. Han hadde ingen tatoveringer, arr, fødselsmerker eller andre kjennetegn på kroppen som eventuelt kunne hjelpe politiet å identifisere ham.

- Det er bare trist. Det kan være familie som ikke vet at han er død, legger han til.

Siden 17. desember, da politiet gikk ut med bilder av mannen og ba publikum om hjelp, har etterforskerne stått fast.

I en artikkel har Manchester Evening News sporet opp mannens siste bevegelser.

Veibeskrivelser til toppen Klokka 14.00 samme dag som han satte seg på et tog fra London, ble han sett på en pub ikke langt fra fjellknausen Indians Head. Der skal han ifølge avisa ha spurt eieren om hvordan han kunne komme seg på toppen av den lokale severdigheten.

Eieren forklarte mannen så at det var vanskelig å nå toppen den dagen. Det regnet, det var kaldt og sola kom til å gå ned bare halvannen time etter.

Mannen forlot puben, tilsynelatende upåvirket, og satte kursen mot Indians Head.

Et annet vitne skal ifølge avisa ha sett ham et lite stykke før toppen av knausen. Men mannen nådde aldri toppen.

Lørdag morgen ble han funnet død av en annen turgåer. Ifølge politiet virker det som om han rett og slett har lagt seg ned for å dø. Så vidt politiet vet skal han ikke ha lidd av noen form for demens, men de utelukker ingenting.

Kan tidligere ha bodd i området  Én av teoriene politiet finner sannsynlige, er at mannen bodde i området da han var yngre. Ifølge pubeieren som fikk et besøk av den uidentifiserte mannen i 70-åra, snakket han med en dialekt som stammer fra Nord-England.
 
- Kanskje han bodde i området her som ung mann og var på besøk. Hva som førte ham hit, er noe vi ser på, sier politisersjanten Coleman.

Og så langt har politiets egen etterforskning båret få frukter, og ber fremdeles innstendig det engelske publikummet om hjelp til å løse mysteriet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media