Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysteriet som forundrer England: Reiste 250 km for å dø. Knytter dødsfallet til flystyrt fra 1949

Reiste fra London til Manchester. Dagen etter ble han funnet død.

 SPØRSMÅL:  Hvem er mannen i 70-åra som i midten av desember ble funnet død ved Dovestone reservoir i Oldham utafor Manchester etter å ha reist 250 kilometer fra London dagen før? Så langt har ikke politiet kommet noe nærmere et svar, men siste teori knytter dødsfallet til en flystyrt fra 1949.. Foto: Ian Roberts / Wikimedia Commons / Greater Manchester Police
SPØRSMÅL: Hvem er mannen i 70-åra som i midten av desember ble funnet død ved Dovestone reservoir i Oldham utafor Manchester etter å ha reist 250 kilometer fra London dagen før? Så langt har ikke politiet kommet noe nærmere et svar, men siste teori knytter dødsfallet til en flystyrt fra 1949.. Foto: Ian Roberts / Wikimedia Commons / Greater Manchester Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mysteriet rundt mannen i 70-åra som ble funnet død lørdag 12. desember på en fjellknaus i Oldham utafor Manchester, opptar fortsatt England.

Med bare klærne han hadde på seg, reiste mannen over 250 kilometer fra den engelske hovedstaden London til Manchester med tog. På ham fant politiet drøyt 1500 kroner i kontanter og tre togbilletter, men ikke noe ID.

Siden den lørdagen i desember har politietterforskere forsøkt å finne ut hvem mannen de anslår er i 70-åra er, og hvorfor han reiste akkurat hit - tilsynelatende for å dø.

Nå kan de ha kommet et skritt nærmere svaret, melder den britiske avisa The Sun.

Og svaret kan ligge 66 år tilbake i tid, i august 1949.

Flystyrt fra 1949 Da styrtet nemlig et lite passasjerfly fra British European Airways i samme åsside hvor mannen i 70-åra ble funnet død, like nedenfor fjellknausen som blir kalt Indian's Head.

24 mennesker døde da flyet, et Dakota DC-3, styrtet. Åtte personer overlevde flytyren som gikk fra Belfast til Manchester.

Politiet tror den omkomne mannen kan ha vært i slekt med et av styrtens ofre, ifølge sjefsetterforsker John Coleman i Manchester-politiet.

- Den uidentifiserte mannen er i alderen som knytter ham til styrten, og kan være i slekt med noen som var om bord, sier Coleman og legger til:

- Han kan ha vært på en pilgrimsreise til krasjstedet for å minnes en slektning eller venn. På dette stadiet, når vi ikke vet hvem dennen mannen er, kan vi ikke utelukke noe.

Ba om veibeskrivelser I en artikkel har Manchester Evening News sporet opp mannens siste bevegelser.

Klokka 14.00 samme dag som han satte seg på et tog fra London, ble han sett på en pub ikke langt fra fjellknausen Indian's Head. Der skal han ifølge avisa ha spurt eieren om hvordan han kunne komme seg på toppen av den lokale severdigheten.

Eieren forklarte mannen så at det var vanskelig å nå toppen den dagen. Det regnet, det var kaldt og sola kom til å gå ned bare halvannen time etter.

Mannen forlot puben, tilsynelatende upåvirket av advarselen, og satte kursen mot Indian's Head.

Et annet vitne skal ifølge avisa ha sett ham et lite stykke før toppen av knausen. Men mannen nådde aldri toppen.

Lørdag morgen ble han funnet død av en annen turgåer. Ifølge politiet virker det som om han rett og slett har lagt seg ned for å dø. Så vidt politiet vet skal han ikke ha lidd av noen form for demens, men de utelukker ingenting.

Kan tidligere ha bodd i området Én av teoriene politiet tidligere har lansert, er at mannen bodde i området da han var yngre. Ifølge pubeieren som fikk et besøk av den uidentifiserte mannen i 70-åra, snakket han med en dialekt som stammer fra Nord-England.

Og så langt har politiets egen etterforskning båret få frukter, og ber fremdeles innstendig det engelske publikummet om hjelp til å løse mysteriet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media