Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mysterium hva som skjedde - bare riper i båten

Alle i ulykkesbåten i 40-årene og fra Drammen-området.

  BARE RIPER:  Ulykkkesbåten fra Tjøme i forgrunnen - en Goldfish RIB på om lag 22 fot og med hekkagregat. Politiet har bare funnet små striper i coatingen under båten. Det tyder ikke på noen kraftig kollisjon med et skjær, og dermed holder politiet flere muligheter åpne for hva som kan ha skjedd. FOTO: PEDER GJERSØE.
BARE RIPER: Ulykkkesbåten fra Tjøme i forgrunnen - en Goldfish RIB på om lag 22 fot og med hekkagregat. Politiet har bare funnet små striper i coatingen under båten. Det tyder ikke på noen kraftig kollisjon med et skjær, og dermed holder politiet flere muligheter åpne for hva som kan ha skjedd. FOTO: PEDER GJERSØE. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vestfold politidistrikt bekrefter at alle de fire om bord i ulykkesbåten ved Tjøme i natt, er fra Drammen-området. 

Seks timer etter dødsulykken i Tjømeskjærgården i natt, er politi og redningsmannskap usikre på hva som skjedde da fire personer ble slynget ut i sjøen ved 04-tiden.

Små striper Ulykkesbåten, en Goldfish RIB (stiv, oppblåsbar gummibåt), ble trukket på land ved 09-tiden.

Etter de første undersøkelsene, er ikke redningsledelsen sikker på om båten har kjørt på et skjær likevel.

- De første undersøkelsene viser at det bare er noen små striper i coatingen på båten. Hvis det hadde vært et kraftig sammenstøt med et skjær, ville det sannsynligvis vært større skader på båten. Ripene i grunnstoffet kan tyde på at båten har vært borti et undervannsskjær. Men politi og redningsfolk på stedet holder flere muligheter åpne for hva som kan ha skjedd, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Dagbladet.

Alle i 40-årene Den fjerde personen om bord var ikke funnet ved 10-tiden.

To kvinner, 41 og 43 år er bekreftet omkomne.

Politiet i Vestfold bekrefter i formiddag at den savnede er en mann i 40-årene. Også den overlevende er en mann i 40-årene. Alle er noske statsborgere.

Høy fart - Mannen som varslet om ulykken er i 40-årene og befinner seg nå på Sykehuset i Vestfold. Sykehuset melder at han er lettere skadd, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

Politiet jobber ut i fra mistanker om høy fart, og kan ikke utelukke mistanken om promille. De fire var alle i vannet, og det er god grunn til å tro at de ble slengt ut av båten.

- Vi skal ta blodprøver av de omkomne når det lar seg gjøre for å finne mer ut om de involverte var påvirket av alkohol, sier han.

Ikke vest - Vi vet at ingen av dem brukte redningsvest, sier Knudsen i Hovedredningssentralen.

RIB-BÅT: De fire personene involvert i ulykken kjørte en RIB-båt. FOTO: PEDER GJERSØE.
RIB-BÅT: De fire personene involvert i ulykken kjørte en RIB-båt. FOTO: PEDER GJERSØE. Vis mer

Med nattens ulykke er fem personer omkommet og en savnet i ialt tre båtulykker på halvannet døgn i Oslofjorden.

Ingen av de seks brukte redningsvest.

- Både de tragediene som har skjedd nå og mange ulykker tidligere, gjør at vi ikke kan innprente disse budskapene sterkt nok: folk må bruke redningsvest og tilpasse fart etterforholdene, sier Hovedredningssentralens talsmann.

 

LETER: Hovedredningssentralen i Sør-Norge leter fortsatt etter den fjerde personen som var involvert i ulykken. Foto: Peder Gjersøe.
LETER: Hovedredningssentralen i Sør-Norge leter fortsatt etter den fjerde personen som var involvert i ulykken. Foto: Peder Gjersøe. Vis mer