Mysterium i Skien: Politiet nedringt av folk som melder om kummer uten lokk: - Dette er livsfarlig

I løpet av natta har noen rappet kumlokk i skien. Nå jakter politiet på gjerningspersonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tyver har i natt, av en foreløpig uforklarlig årsak, stjålet flere kumlokk i Skien i Telemark. Minst seks kumlokk er fjernet. Det kan være livsfarlig, mener politiet.

- Det er snakk om en åpning på en snau meter i diameter. Flere av disse kummene ligger langs skoleveier der små barn går. Noen kommer på sykkel, andre på moped, og foreldre dytter barnevogner. Dette er livsfarlig, utbryter operasjonsleder Vidar Aaltvedt, overfor Dagbladet.

Han sier det er et åpenbart skadepotensial, og forteller at politiet nå jobber på spreng med å finne hvem som har gjort det.

- Vi forsøker å spore opp gjerningspersonen ved å gå spor med hunder ut fra kummene. Dersom noen har tips til oss, så hører vi veldig gjerne fra dem, sier Aaltvedt.

Han mener den eneste mulige forklaringen på hvordan disse kumlokkene har forsvunnet, er at noen har gjort det med vilje og makt.

- De er fysisk fjernet langt vekk fra selve kummen. Det er utvilsomt gjort av mennesker, og er veldig farlig. Dette må vi få satt en stopper for.

- Hvorfor skulle noen stjele kumlokk?

- Det er ikke stjålet i vinnings hensikt. Noen av de har vi funnet igjen noen hundre meter fra kummene, rullet ut i grøfta. Dette er rett og slett hærverk. Det er mulig gjerningspersonen tenkte det var artig, men det er det på ingen som helst måte.

Så langt har politiet meldt om seks kummer uten lokk. Men meldingene fortsetter å komme:

- Nå fikk jeg akkurat inn en ny melding om nok en kum uten lokk, sier Aaltvedt under intervjuet med Dagbladet.