Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk bil fra Diana-ulykken i søkelyset

London (NTB-AFP): Et video-opptak tatt av turister i Paris ulykkesnatten da prinsesse Diana omkom, kan bringe nye bilder av den mystiske hvite bilen som etterforskerne har vært på jakt etter siden kollisjonen, meldte britisk presse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Videoklippet viser angivelig at bilen som fransk politi tror var innblandet i kollisjonen med Mercedesen der prinsesse Diana satt, var en Citroen AX, og ikke en Fiat Uno, slik det er blitt hevdet.

Den britiske tabloidavisen Mirror Daily hevder å ha fått tak i det nye bevismaterialet og har vist det til den franske etterforskeren Herve Stephan.

- Dette er nye og viktige bevis for min etterforskning, skal Stephan ha kommentert.

Avisen skriver at filmen viser den hvite bilen ventende utenfor Ritz Hotel på prinsesse Diana og hennes ledsager Dodi Al Fayed, før den legger seg på hjul bak den bilen som skulle lede kjendis-fotografene på avveie. Men bildene viser også at Citroenen gjør helomvending for å følge Dianas bil, og at den blant annet farer ned en enveiskjørt gate i motsatt kjøreretning. Få minutter senere kolliderer prinsessens bil i en tunnel.

Etterforskere har funnet hvite merker på Mercedesen som de mener stammer fra den omtalte hvite bilen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!