BOMBEFUNN: En bombeekspert fjerner en bombeliknende gjenstand i en postboks torsdag i forrige uke. Det var det andre tilfellet på to dager. Også denne uke er det gjort liknende funn i Øst-Texas. Foto: AP Photo/Tyler Morning Telegraph, Tom Turner/SCANPIX
BOMBEFUNN: En bombeekspert fjerner en bombeliknende gjenstand i en postboks torsdag i forrige uke. Det var det andre tilfellet på to dager. Også denne uke er det gjort liknende funn i Øst-Texas. Foto: AP Photo/Tyler Morning Telegraph, Tom Turner/SCANPIXVis mer

Mystisk bombemann herjer i Texas

Henger rørbomber og molotovcocktails i renneløkker på postkassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Tirsdag denne uka ble det gjort nok et urovekkende funn. Ytterligere to bombeliknende gjenstander ble funnet i to postkasser i Øst-Texas.

Dette føyer seg dermed inn i rekken av minst 17 tilfeller der noen har plantet rørbomber og molotovcocktails eller bombeliknende gjenstander i postkasser i det samme området siden 1. januar i år.

Etter tirsdagens funn har myndighetene økt dusøren til 150 000 kroner til den eller de som kommer med informasjon som fører til at de ansvarlige blir tatt.

Festet med renneløkkeBare siden 9. mars har det vært seks tilfeller av at rørbomber, molotovcocktails og såkalte improviserte eksplosiver er blitt gjemt i postkasser tilhørende det amerikanske postverket US Postal Service eller private postbokser.

Ofte er eksplosivene blitt festet med renneløkke, melder CBS News, som har fått tilgang på hemmelige etterforskningsdokumenter.

Så langt tyder alt i etterforskningen på at det er en sammenheng mellom bombefunnene.

- De fleste av disse sakene har en forbindelse til hverandre, ut ifra gjerningsmannens metode, sier Tom Crowley, talsmann for Det føderale politiet for bekjempelse av kriminalitet relatert til alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver (ATF).

Selv om ingen så langt er blitt skadd, og de bombeliknende gjenstandene i noen tilfeller har vist seg å ikke inneholde eksplosiver, er det mange som nå er engstelige.

- Jeg er redd. Det er ganske skremmende. Det kan eksplodere og kanskje drepe barn. Hva som helst kan skje, sier Michael Runnels, som bor i Tyler, en Texas-by med drøyt 80 000 innbyggere, der det ble funnet eksplosiver på mandag.

Kommer med profilDe føderale myndighetene har foreløpig ikke gått ut med det totale antallet eksplosiver som er funnet, men ifølge talsmannen for ATF dreier det seg om et betydelig antall.

- Dette er har topprioritet hos både postverkets egne etterforskere og ATFs. Vi skal snu hver stein, sier Amanda McMurrey i US Postal Inspection Service.

Ifølge CBS News jobber etterforskerne med en profil på gjerningspersonen som snart vil bli offentliggjort. Politiet tar også i bruk bilder fra overvåkningskamera i håp om å finne den eller de som står bak postkassebombene.