Mystisk brann i Sonjas bakgård

To veteranbiler ble totalskadd i en voldsom brann i bakgården til dronning Sonjas leilighet på Majorstua. Politiet frykter at brannen kan være påsatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vitner hørte eksplosjoner da brannen startet, og derfor tror vi brannen startet i en bil. Det ble ingen personskader, men på grunn av stor røykutvikling evakuerte vi de nærliggende boligene, sier Kaj Hagberg, alarmoperatør i brannvesenet i Oslo.

Totalskadd

Brannen startet i 01.50-tida natt til tirsdag. Det brannskadde garasjeanlegget ligger i bakgården til dronning Sonjas leilighet i Professor Dahls gate på Majorstua.

Foruten de to veteranbilene ble en personbil av nyere dato totalskadd.

Uklar årsak

Politiet foretok i går tekniske undersøkelser på branntomta.

- Brannen var voldsom, og det gjør undersøkelsene vanskelige. Vi vet derfor ikke om brannen er påsatt eller om den skyldes en teknisk feil, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Dronningen brukte ikke boligen, og unngikk evakuering.

- Familien disponerer leiligheten, men det er ingen fra kongefamilien som bor der nå i sommer, sier Wenche Rasch, informasjonssjef ved Slottet.

- Hørte bråk

Flere beboere skal ha hørt bråk i bakgården i forkant av brannen.

- Jeg våknet av noe bråk i 01.30-tida. Litt under en halvtime etterpå våknet jeg på nytt, og da så jeg at det var røyk i bakgården. Plutselig var det noe som eksploderte, og flammene sto høyt opp, sier en beboer som sov med åpent vindu ut mot bakgården.

- Heldigvis kom alle seg ut på gata, og brannen spredte seg ikke, men det var en skummel hendelse, sier beboeren til Dagbladet.

Politiet ber nå publikum om hjelp.

- Dersom noen har gjort noen observasjoner i forbindelse med brannen, eller sett mistenkelig oppførsel eller hærverk i området i det siste, ber vi dem kontakte oss, sier Abrahamsen.

TOTALSKADD: Garasjen i dronning Sonjas bakgård ble totalskadd i brannen. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn bodde i leiligheten før de flyttet til villaen i Lommedalen. Innkjøringen til garasjene ligger i Uranienborgveien.