Mystisk brev knytter IMF-sjefen til milliardutbetalingene

Hevder hun ikke visste om brevet med sin egen underskrift.

BETENT: Korrupsjonssaken der både Christine Lagarde (t.v.), sjef for Det internasjonale pengefondet, og den franske forretningsmannen Bernard Tapie er involvert, har rystet fransk samfunnsliv. Foto: AFP / NTB scanpix
BETENT: Korrupsjonssaken der både Christine Lagarde (t.v.), sjef for Det internasjonale pengefondet, og den franske forretningsmannen Bernard Tapie er involvert, har rystet fransk samfunnsliv. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Christine Lagarde (58), sjef for Det internasjonale pengefondet og en av verdens mektigste kvinner, raser mot korrupsjonsanklagene mot henne som verden våknet opp til i dag.

Lagarde er siktet for å ha utvist uaktsomhet i forbindelse med en omstridt utbetaling til forretningsmannen Bernard Tapie - kjent blant annet som eier av fotballklubben Olympique Marseille - i 2007. Utbetalingen skjedde da hun var finansminister i regjeringen til Nicolas Sarkozy.

Grillet i 15 timer For å få avsluttet en årelang feide mellom den franske staten og Tapie, støttespiller for daværende president Nicolas Sarkozy, fikk Tapie utbetalt et beløp tilsvarende drøyt tre milliarder kroner.

Christine Lagarde nekter plent å gå av som leder for IMF, og har via sine advokater i dag avvist anklagene blankt. Hun satt i går i et 15 timers langt avhør med fransk politi, sitt fjerde avhør totalt i saken - men hevder sin uskyld.

Lagarde skal ha godkjent utbetalingen av totalt 403 millioner euro - drøyt 3,2 milliarder kroner - til Tapie. Utbetalingen skulle avslutte en langvarig og voldsom strid som oppsto da Tapie skulle selge sine andeler i Adidas ved hjelp av den da statseide banken Credit Lyonnais.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer