Mystisk død for fugler og fisker i småby i USA

Nyttårsaften falt tusenvis av fugler fra himmelen i byen Beebe i USA. I dag ble også hundre tusen døde fisk funnet i samme by.

DØDE FUGLER OG FISKER: Viltforvaltningen i delstaten Arkansas prøver å finne ut hvorfor tusen fugler plutselig ble funnet livløse i byen Beebe. Nå er også hundre tusen fisk funnet døde i og ved en elv ved samme by. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/Scanpix
DØDE FUGLER OG FISKER: Viltforvaltningen i delstaten Arkansas prøver å finne ut hvorfor tusen fugler plutselig ble funnet livløse i byen Beebe. Nå er også hundre tusen fisk funnet døde i og ved en elv ved samme by. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den mystiske fiskehistorien er en mysterium for Arkansas fisk- og viltforvaltning i delstaten med samme navn i USA.

Nå forsøker man å finne ut hva som har skjedd med de over hundre tusen døde fiskene som ble funnet døde langs en 32 kilometer lang strekning ved Arkansas-elva
.

Ingen vet hva som er årsaken til massedøden.

- Uvanlig - Vi fikk en telefon i forrige uke fra en taubåtfører som hadde funnet død fisk i elva, og vi tok med en gang kontakt med noen i området som kunne ta en nærmere undersøkelse, sier Keith Stephens i forvaltningen til todaysthv.com.

Det ble deretter tatt prøver fra området, som skal undersøkes nærmere av forskere ved Universitetet i Arkansas.

- Fiskedød skjer hvert år, men omfanget denne gangen er uvanlig, sier Stephens.

Tusenvis av døde fugler Han er overbevist om at sykdom er årsaken, men det aktuelle området ble aldri stengt og det blir oppfordret til fisking.

Viltforforvaltning undersøker også tusenvis av døde svarttrost som falt ned fra himmelen nyttårsaften.

Fuglene ble funnet døde i en omkrets på 1,6 kilometer av byen Beebe.

Leder i forvaltningen, Robby King, har selv plukket opp rundt 65 døde fugler i området. Han opplyser at de har gjort en undersøkelse fra luften, der de konkluderte med at det ikke er funnet fugler utenfor omkretsen på 1,6 kilometer.

Det spekuleres i om fuglene kan ha blitt skremt til døde av nyttårsraketter. For å få klarhet i saken, har fuglene blitt sendt til obduksjon for å få klarhet i om de døde av gift eller traumer.