Mystisk død for fugler og fisker i småby i USA

Nyttårsaften falt tusenvis av fugler fra himmelen i byen Beebe i USA. I dag ble også hundre tusen døde fisk funnet i samme by.

DØDE FUGLER OG FISKER: Viltforvaltningen i delstaten Arkansas prøver å finne ut hvorfor tusen fugler plutselig ble funnet livløse i byen Beebe. Nå er også hundre tusen fisk funnet døde i og ved en elv ved samme by. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/Scanpix
DØDE FUGLER OG FISKER: Viltforvaltningen i delstaten Arkansas prøver å finne ut hvorfor tusen fugler plutselig ble funnet livløse i byen Beebe. Nå er også hundre tusen fisk funnet døde i og ved en elv ved samme by. Foto: AP Photo/The Daily Citizen, Warren Watkins/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den mystiske fiskehistorien er en mysterium for Arkansas fisk- og viltforvaltning i delstaten med samme navn i USA. Nå forsøker man å finne ut hva som har skjedd med de over hundre tusen døde fiskene som ble funnet døde langs en 32 kilometer lang strekning ved Arkansas-elva.

Ingen vet hva som er årsaken til massedøden.

- Uvanlig - Vi fikk en telefon i forrige uke fra en taubåtfører som hadde funnet død fisk i elva, og vi tok med en gang kontakt med noen i området som kunne ta en nærmere undersøkelse, sier Keith Stephens i forvaltningen til todaysthv.com.

Det ble deretter tatt prøver fra området, som skal undersøkes nærmere av forskere ved Universitetet i Arkansas.

- Fiskedød skjer hvert år, men omfanget denne gangen er uvanlig, sier Stephens.

Tusenvis av døde fugler Han er overbevist om at sykdom er årsaken, men det aktuelle området ble aldri stengt og det blir oppfordret til fisking.

Viltforforvaltning undersøker også tusenvis av døde svarttrost som falt ned fra himmelen nyttårsaften.

Fuglene ble funnet døde i en omkrets på 1,6 kilometer av byen Beebe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer