BLE VITNE TIL EKSPLOSJONEN: Tonje Andrea Holmen Finnestad (12) satt i hotellobbyen sammen med broren Steffen Holmen Arnesen (16) da de hørte et voldsomt smell utenfor. Her fraktes en av bilene som gikk i lufta, bort. Foto: STEFFEN HOLMEN ARNESEN
BLE VITNE TIL EKSPLOSJONEN: Tonje Andrea Holmen Finnestad (12) satt i hotellobbyen sammen med broren Steffen Holmen Arnesen (16) da de hørte et voldsomt smell utenfor. Her fraktes en av bilene som gikk i lufta, bort. Foto: STEFFEN HOLMEN ARNESENVis mer

Mystisk eksplosjon i ferieparadis

- Bil gikk i lufta foran hotell, forteller norske turister i Alanya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En kraftig eksplosjon rystet i dag sentrum av den tyrkiske byen Alanya - et yndet feriemål for en mengde nordmenn. Det er uklart hva eksplosjonen skyldtes.

- Jeg og søsteren min satt i hotell-lobbyen. Plutselig lød et voldsomt smell, og alt ristet. Da vi så ut, så vi masse røyk, og masse folk som løp mot eksplosjonsstedet - ca. 70 meter borte, forteller Steffen Holmen Arnesen (16) til Dagbladet.

Bildeler - Jeg satt 50 meter unna og kjente trykkbølgen. Det var en varebil som gikk i lufta, eksplosjonen tok også med seg en motorsykkel og en personbil. Bildelene fløy, og hotellfasaden ved eksplosjonsstedet ble hardt rammet, sier Robin Fauskanger (30) til Dagbladet.

Tre mennesker skal være skadd, blant dem to dansker. Det forteller en offentlig tjenestemann i Alanya ifølge nyhetsbyrået AFP.

Motstridende meldinger forteller at det enten er ei bilbombe som har gått av, eller at en gassbeholder eller bensintank ble antent i den intense varmen.

AFP heller mot sistnevnte alternativ og melder at det var drivstofftanken i en av bilene som gikk i lufta.

- Bakken ristet Kjell Olav Larsens 18-årige datter er i den populære feriebyen sammen med venninner. Også de ble vitner til den kraftige eksplosjonen.

- De sto temmelig nær, og forteller om kaos - mennesker som løp, og en mengde redningsfolk og politi. De opplevde situasjonen som dramatisk; bakken ristiet, forteller Larsen til Dagbladet.

Ifølge Henry Allan Engelsvoll (49) er stemningen i byen nå trykket etter eksplosjonen, som skjedde i 14.30-tida.

- Gatene er nærmest tømt for folk, og gata Cleopatra Beach er stengt. Stranda er i ferd med å tømmes for folk, forteller han.

Det tyrkiske fastlandet har gjentatte ganger vært åsted for terroraksjoner i regi av kurdiske separatister. Enkelte ganger har aksjonene vært rettet mot turistmål. UD har imidlertid ingen spesielle reiseråd for Tyrkia.

Ifølge AFP driver nå det tyrkiske politiet med etterforskning på åstedet, hjulpet av bombehunder.

PÅ FERIE: Steffen Holmen Arnesen (16) er på ferie i populære Alanya sammen med familien. Her fotografert tidligere i dag. Foto: STEFFEN HOLMEN ARNESEN
PÅ FERIE: Steffen Holmen Arnesen (16) er på ferie i populære Alanya sammen med familien. Her fotografert tidligere i dag. Foto: STEFFEN HOLMEN ARNESEN Vis mer