Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Mystisk fenomen fører til massedød blant antiloper

Forskere har fryktet for antilopens framtid i flere år. Nå kan de ha funnet ut hvorfor arten til stadighet dør i hopetall.

KLIMAENDRINGER: Forskere tror de kan ha funnet grunnen til massedødeligheten blant saiga-antilopene. Foto: Victor Tyakht / Shutterstock / NTB scanpix
KLIMAENDRINGER: Forskere tror de kan ha funnet grunnen til massedødeligheten blant saiga-antilopene. Foto: Victor Tyakht / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forskere over hele verden slår full alarm om saiga-antilopens framtid. I Sentral-Asia dør dyrene nemlig som fluer, og ingen har til nå hatt noen anelse om hvorfor.

Det var The Guardian som først omtalte saken om de titusenvis av saiga-antiloper som våren 2015 lå strødd utover Kasakhstans stepper, så langt øyet kunne se. Avisa betegner synet av tragedien som bibelsk.

Saiga-antilopen er på vandring store deler av året. For å kunne beskytte seg mot sultne ulver og krypskyttere, løper dyrene raskere enn 60 kilometer i timen. En gang i året setter de derimot bevegelsen på pause for å forberede seg på kalvingsesongen.

Ifølge avisa hadde noen av de avdøde antilopene vandret gjennom villmarka for å forberede seg på nettopp kalvingen. Andre hadde akkurat kommet til verden, da alle, både voksne dyr og kalver, døde mens de beitet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?