Mystisk fenomen oppklart

I over et år har en uforklarlig lyd plaget folk i flere kilometers avstand fra Golden Gate Bridge i San Francisco. Nå mener ingeniørene at de har funnet problemet.

FUNNET SVAR: Forskere mener å ha funnet svaret på gåten om hvorfor Golden Gate Bridge plutselig har begynt å lage merkelige lyder. VIDEO: Newsflare REPORTER: Vegard Krüger Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikoniske Golden Gate Bridge strekker seg over munningen til San Francisco-bukta, og forbinder San Francisco og Marin County.

Det siste året har innbyggere i området vært plaget av en høy pipelyd fra brua på dager med mye vind.

En Twitter-bruker hevder at han hører lyden fra brua i en parkeringskjeller rundt fem kilometer unna.

I sosiale medier har lyden blitt sammenliknet med en rekke ting, blant annet «et spøkelsesaktig munnspill», «munker som messer» eller musikkinstrumentet kazoo, skriver The Guardian.

- Det høres ut som en lyd jeg innbiller meg at fangevoktere kunne brukt til å torturere fanger, skriver en bruker på sosiale medier-plattformen NextDoor, ifølge avisa.

Aerodynamisk rekkverk

Nå har ingeniørene funnet ut av hva som lager lyden. Det er nye aerodynamiske rekkverk, som ble installert i fjor sommer. Når vinden treffer det nye rekkverket, skaper det en plystre-lyd.

- Etter å ha studert fenomenet ekstensivt, har vi konkludert med at lyden kommer fra de nye og mer aerodynamiske rekkverkene som vi installerte på den vestlige gangveien, sier talsperson Paolo Cosulich-Schwartz til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer