Mystisk fiskedød i fjord i Finnmark

- Allerede ytterst i fjorden luktet det helt forferdelig.

MYSTISK FISKEDØD: Det er uklart hvordan fisken har dødd. Det er til og med uklart hva slags fisk det er. Foto: Tor Mikkola
MYSTISK FISKEDØD: Det er uklart hvordan fisken har dødd. Det er til og med uklart hva slags fisk det er. Foto: Tor MikkolaVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mengder råtten fisk er oppdaget i Kjerringfjorden ved Stjernøy i Vest-Finnmark, melder NRK. Ingen vet hva slags fisk det er eller hvor den stammer fra.

Det var lokalkjent Tor Mikkola som som oppdaget fisken på utsiden av Stjernøy. Han sier til NRK at det virker som om råtten fisk kommer opp fra bunnen og blir liggende og stinke i overflata.

- Det var et trist syn som møtte meg, allerede ytterst i fjorden luktet det helt forferdelig. Og verre og verre ble det innover fjorden. Det lå og fløt store mengder fisk som var gått delvis i oppløsning over hele fjorden. Innerst i fjorden ser det ut som om det ligger store mengder på bunnen, for der kommer det opp mengder med råtten fisk, forklarer han.

Elisabeth Arild i Mattilsynet i Alta sier hun er usikker på om det er sild eller småsei etter bare å ha sett bilder. Hun utelukker ikke at det kan være fisk fra et seisteng som har blitt stående til fisken døde og gikk i forråtnelse.