Mystisk flybase: Nekter å svare

Tidligere i mai sto flybasen på den vulkanske øya utenfor kysten av Jemen nesten ferdig, men ingen vil innrømme å ha bygget den.

FLYBASE: Byggearbeidene på Mayun-øya, en vulkansk øy utenfor kysten av Jemen, har tatt fart igjen i år, men ingen vil vedkjenne seg ansvaret for det. Foto: AP / NTB
FLYBASE: Byggearbeidene på Mayun-øya, en vulkansk øy utenfor kysten av Jemen, har tatt fart igjen i år, men ingen vil vedkjenne seg ansvaret for det. Foto: AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av april avslørte satellittbilder at byggearbeider var i gang på Mayun-øya, en vulkansk øy utenfor kysten av Jemen.

Bildene viste hvordan en flybase med ei flystripe og flere hangarer var blitt anlagt og i ferd med å ferdigstilles.

En drøy måned seinere kom det nye satellittbilder av øya som viser at arbeidene er så godt som ferdige, men fortsatt vil ingen vedkjenne seg å ha bygget dem, ifølge The Guardian.

Peker på Emiratene

Lista over mistenkte er imidlertid kort.

Øya tilhører Jemen, men de internasjonalt anerkjente jemenittiske myndighetene anklager De forente arabiske emirater for å stå bak byggearbeidene.

De får støtte av uavhengige eksperter, som peker på det faktum at Emiratene også tidligere har forsøkt å bygge en base på øya. Emiratene har også kontroll over en annen jemenittisk øy, Socotra, utenfor Afrikas Horn.

De forente arabiske emirater var en del av Saudi-Arabias militære koalisjon i krigen mot Houthi-militsen i Jemen, men trakk seg offisielt ut i 2020.

- Verden er en liten landsby, takket være pressen, og alle vet at dere fremdeles er i Jemen, skrev Mohamed Gezan, viseinformasjonsminister i Jemen på Twitter tidligere i måneden, ifølge Middle East Eye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer