Mystisk funn - aldri undersøkt

En mystisk blå organisme ble oppdaget på havbunnen av Det karibiske hav.

«THE BLOB»?: Nei, dette er ikke et kjærkomment comeback for 50-tallsklassikeren. Forskere har gjort et forbausende funn - og sliter med å finne svar. Video: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert

Skapningen, som blir sammenliknet med fantasimonsteret «The Blob» fra 1950-tallet, ble oppdaget av amerikanske marine-forskere fra den nasjonale hav- og atmosfære administrasjonen (NOAA) under ekspedisjonen «Voyage to Ridge 2022 Expedition».

Ekspedisjonen fant sted utenfor Santa Cruz-øyene i Det karibiske hav 30. august.

Det skriver flere medier, blant annet Miami Herald.

Da de oppdaget organismen, var de imidlertid usikre på hva de skulle kalle den - og hvilken biologiske kategori den passer inn i.

Ikke undersøkt

Det ble funnet flere slike skapninger på en dybde på omtrent 425 meter - nederst på havbunnen.

Etter oppdagelsen delte NOAA et bilde av den bisarre skapningen på Twitter og spurte sine følgere om andre også hadde oppdaget denne skapningen tidligere. Videre la de til at de nå hadde gått i gang med å undersøke organismen.

Fjernstyrt undervannsfarkost (ROV)-operatører kunne bekrefte at de tidligere har sett liknende skapninger på havbunnen uten å ha undersøkt skapningene nærmere, ifølge The Science Times.

«Humpete blå ting»

Under ekspedisjonen ble skapningen referert til under flere navn, som blant annet «humpete blå ting», «blå slim» og «blå biomatter».

Teamet bestemte seg til slutt for at skapningen kan kategoriseres innen tre mulige kategorier: En myk korall, en tunikat eller en type svamp.

Eksperter på koraller og svamper vil bli konsultert i løpet av de kommende ukene, og kan gi et klart svar på hva skapningen er, rapporterer teamet, ifølge tidsskriftet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer