Mystisk gassangrep på Ski-toget

Passasjerne hev etter pusten. NSB tror noen sprayet tåregass inn i vogna med vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Passasjerer på lokaltoget til Ski ble utsatt for gass under i det toget forlot Holmlia stasjon, rett etter klokka 01.00 natt til i dag.

- Tror noen gjorde det med vilje

- Passasjerene som skulle av på Holmlia hadde gått ut da vi umiddelbart kjente gassen. Halsen tetnet seg til og vi måtte hoste. Det skjedde svært fort og vi hev etter pusten. Jeg løp ut på perrongen for å hindre at konduktøren ga klarsignal til å kjøre videre, forteller Trond Finstad fra Ås til Østlandets Blad.

NSBS informasjonssjef bekrefter episoden overfor Dagbladet.no..

- Vårt togpersonale og våre togpassasjerer ble utsatt for noe som vi tror var tåregass. Vi tror noen har gjort dette med vilje mot oss, men vi vet ikke, sier Preben Colstrup.

Tilkalte ikke politiet

En kvinnelig passasjer fikk en allergisk reaksjon og ble hentet i ambulanse på Vevelstad stasjon. De andre seks til åtte passasjerene ble flyttet over i en annen vogn mens toget fremdeles var i fart. Politiet ble ikke tilkalt. Saken ble først meldt til politiet i dag.

- Utifra slik vårt personale vurderte trusselbilde, mener vi de handlet helt riktig. I etterpåklokskapens lys kan man kanskje si at politiet burde vært koblet inn, sier Colstrup.

Begge medarbeiderne på toget ble sendt til legesjekk etter hendelsen fordi de kjente seg uvel.

Det er ikke funnet hylser etter «gassangrepet». Colstrup tror derfor at gjerningsmennene kan ha brukt spray.

- Saken ville ha vært enklere å oppklare dersom vi hadde hatt overvåkningskameraer i toget, sier Colstrup. NSB har fått avslag på dette fra Datatilsynet.