Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk «Hitler» sprer uro i diktatorens fødeby

Nå setter politiet alt inn på å finne ut hvem han er. 

En person utkledd som Hitler har flere ganger dukket opp i diktatorens fødeby. Her en pappfigur av nazilederen som er satt opp i byen Koblenz i Tyskland, for å advare mot fascismens farer. Foto: Torsten Silz /AP / NTB scanpix
En person utkledd som Hitler har flere ganger dukket opp i diktatorens fødeby. Her en pappfigur av nazilederen som er satt opp i byen Koblenz i Tyskland, for å advare mot fascismens farer. Foto: Torsten Silz /AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han ser ut som Adolf Hitler. Han kler seg som Adolf Hitler. Han dukker stadig opp i Adolf Hitlers hjemby.

Meldingene fra byen Braunau am Inn i Østerrike kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver. Myndighetene i byen er nå svært interessert i å finne ut hvem den mystiske «Hitler» er. Når de gjør det, ligger det an til at han vil bli siktet for å glorifisere den tidligere nazilederen, ifølge avisen Oberoesterreichische Nachrichten.

Avisen skriver at det er kommet mange meldinger de siste dagene fra folk som har møtt en mann med sideskill, liten bart og Hitlers karakteristiske uniform.

– Det er straffbart å hylle Adolf Hitler, sier Alois Ebner ved det lokale statsadvokatkontoret.

Hitler ble født i byen den 20. april 1889. Huset der det skjedde står i disse dager i sentrum for en rettslig strid. Myndighetene ønsker å kaste ut dagens eier slik at bygningen kan rives, for å hindre at den skal bli et samlingspunkt for nynazister. Eieren har motsatt seg dette.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!