Fryktet kugalskap:

Mystisk hjernesykdom oppdaget i Canada

- Det er et mystisk sykdomsforløp, sier norsk nevrolog.

MYSTISK HJERNESYKDOM: Det er nå registrert 43 pasienter med en ukjent hjernesykdom, og det undersøkes om sykdommen er noe som forekommer lokalt. Foto: NTB
MYSTISK HJERNESYKDOM: Det er nå registrert 43 pasienter med en ukjent hjernesykdom, og det undersøkes om sykdommen er noe som forekommer lokalt. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bekymringene sprer seg nå etter at 43 pasienter i Acadian-regionen i New Brunswick-provinsen har fått påvist symptomer med spasmer, hukommelsestap og hallusinasjoner, skriver avisa The Guardian.

Hva som har forårsaket de plutselige tilfellene av den mystiske hjernesykdommen, er ennå ikke kjent. Ekspertene i landet leter fortsatt etter svar, og de ber befolkningen om å ikke få panikk.

I over et år har de offisielle helsemyndighetene i Canada sporet opp 43 tilfeller av den nevrologiske sykdommen. Pasientene har både utviklet kognitiv tilbakegang, spasmer og skremmende hallusinasjoner.

Politikere i New Brunswick håper nå sårt på at de snart kan få svar på hva som kan ha utløst hjernesykdommen.

Mistenkte kugalskap

Offentligheten ble først oppmerksom på undersøkelsen av sykdomstilfellene i forrige uke, da et lukket notat fra New Brunswick folkehelsebyrå ble lekket.

«Vi samarbeider med forskjellige nasjonale grupper og eksperter; det er imidlertid ikke identifisert noen klare årsaker på dette tidspunktet», sto det i notatet som ble lekket fra folkehelsebyrået.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer