Mystisk jihadist-Twitter-konto avslører ISILs indre liv

Brutale hemmeligheter og maktspill.

ISIL-MEDLEMMER: Medlemmer av ISIL jubler etter at de inntok Mosul. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix
ISIL-MEDLEMMER: Medlemmer av ISIL jubler etter at de inntok Mosul. Foto: REUTERS / Stringer / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De er så brutale at at selv al-Qaida har tatt avstand fra dem, og i løpet av kort tid har terrorgruppa Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) inntatt og tatt kontroll over store områder i Irak, som Mosul, samt angrepet viktige oljeanlegg.

De har på få år vokst fra en rufsete gjeng væpnede islamister, til å bli den antakelig rikeste opprørsbevegelsen i verden da de blant annet har sikret seg store inntekter fra oljefeltene øst i Syria, som de erobret i slutten av 2012.

Hemmeligheter Irak ber USA om å gå til luftangrep mot de militante ekstremistene, og president Barack Obama har sagt at de ikke utelukker noe i kampen mot gruppen. Men det er tilsynelatende også noen på innsiden som har satt seg som mål å bidra til å stoppe terrorgruppa. Daily Beast skriver at Twitter-kontoen @wikibaghdady siden 10. desember i fjor har avslørt en rekke hemmeligheter fra organisasjonens indre liv.

Twitter-kontoen, som nå har over 37 000 følgere, skal blant annet ha avslørt ISILs samarbeid med Saddam Husseins gamle parti, Ba'athpartiet, som de i utgangspunktet skal stå langt fra ideologisk. @wikibaghdady mener sentrale personer fra Saddams gamle parti nå er sentrale i operasjonen som er i gang, hvor ISIL har sagt de vil ta over kontrollen i landet. De mener de har inngått en avtale, der de sammen skal jobbe for at Ba'athpartiet skal få plass i en samlingsregjering i Irak, mot at ISIL får sentrale posisjoner seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer