Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mystisk kajakkfunn i Sjoa

En stor leiteaksjon ble satt igang da en tom tsjekkisk kajakk kom drivende ned elvestrykene i Sjoa. Ved 17.30-tida ble aksjonen avblåst, uten at de fire tsjekkiske padlerne var funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full alarm da kajakken ble funnet opp ned i vannet like nedenfor et av de villeste strykene i den populære raftingelva i Gudbrandsdalen. En nabo mente at han hadde hørt rop om hjelp gjennom elvebruset.

- Vi har lett grundig, men ikke funnet spor etter noen padlere. Med mindre noen blir meldt savnet, vil vi ikke foreta oss noe mer, sier lennsmannsfullmektig Erik Trønnes.

Uløst kajakk-mysterium

Et helikopter, hjelpekorpset til Røde Kors på Otta, elleve frivillige kajakkpadlere og to gummibåter fra raftingmiljøet lette alle i timevis etter det de trodde var en tsjekker i nød. Kajakkfunnet er i kveld et mysterium.

- Britiske padlere har fortalt at fire tsjekkiske padlere har vært her denne uka. Tsjekkerne planla å dra på fottur i Rondane, og vi går ut fra at det er der de er selv om ingen så at de dro, sier Trønnes til Dagbladet.no.

De skal ha hatt kajakkene sine lagret på riksanlegget for elvepadling - like ved stedet kajakken ble funnet drivende. Ingen aner hvordan enmannskajakken kom seg ut på elva.

Dødsulykker på 90-tallet

Lensmannen i Sel fikk meldingen om funnet klokka 13.15 og satte i gang full mobilisering. Etter å ha fått kajakken på land, ble det raskt klart at det ikke dreide seg om nordmenn. Lokale padlere kjente igjen den tsjekkiske merkinga, og politiet begynte å tråle bygda på jakt etter det tsjekkiske padlelaget.

Samtidig foregikk leiteaksjonen i elva for fullt. Søket ble konsentrert om området fra Åmotfallet ved riksanlegget og ned til Kvam, to mil lengre ned i Lågen.

Sjoa renner gjennom Gudbrandsdalen i Oppland og er kjent for sin sterke strøm og blir spesielt benyttet til rafting og kajakkpadling. Det har vært flere dødsulykker der - den siste var så langt tilbake som midten av 90-tallet.

UTEN PADLER: En forbipasserende slo alarm da han så kajakken komme drivende opp ned. Slalåmkajakken ble dratt i land og den tsjekkiske merkinga satte politiet på sporet av fire tsjekkiske padlere.
STOR AKSJON: Det ble lett etter elvepadleren på land, i vann og fra lufta - uten resultat.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling