HARMLØS: Dette er kofferten som førte til utrykning fra alle de tre nødetatene, samt avsperring av flere gater i Oslo sentrum. Innholdet viste seg å være harmløst, men politiet ser likevel alvorlig på saken. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADET
HARMLØS: Dette er kofferten som førte til utrykning fra alle de tre nødetatene, samt avsperring av flere gater i Oslo sentrum. Innholdet viste seg å være harmløst, men politiet ser likevel alvorlig på saken. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADETVis mer

Mystisk koffert ga full bombealarm

Politiet jakter mann i svart «russedress» som kan ha skapt frykt med vilje ved Oslo bussterminal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En koffert som ble plassert ved en av utgangene til Oslo bussterminal i kveld førte til bombealarm  i sentrumsområdet i 18.30-tida.

Først over to timer seinere, klokka 20.45, hadde politiets bombegruppe forsikret seg om at den mistenkelige bagasjen ikke inneholdt sprengstoff.

- Kofferten inneholdt diverse ufarlige gjenstander. Innholdet blir nå sikret med tanke på etterforskning, sier innsatsleder Kjell Kverme i politiet til Dagbladet.

Politiet jakter i kveld en mann som satte fra seg kofferten. Mannen skal være kledd i en svart «russedress» med hvit påskrift og hadde ifølge politiet «utenlandsk» utseende.

Kan ha ment å skape frykt Ifølge innsatslederen var kofferten så åpenbart mistenkelig at mannen trolig har ønsket å skape oppstyr, og politiet ser alvorlig på saken.

- Vi vet ikke om dette var ment å skape frykt eller en veldig dårlig spøk, sier Kverme.

Den første gjennomgangen av overvåkningskameraene ved bussterminalen ga ikke svar på hvor mannen tok veien, men politiet har godt håp om at forbipasserende har lagt merke til mannen.

- Å ha på seg russedress er jo noe uvanlig i januar i seg selv, slår Kverme fast.

- Veldig mistenkelig Hele det svære bygningskomplekset ble evakuert i 18.30-19.00-tida, etter at mannen med kofferten først ble lagt merke til omlag en halvtime tidligere.

Mens politiets bombegruppe jobbet på stedet, først med bomberobot, så med spesialist i beskyttelsesutstyr, ble gatene avstengt i flere hundre meter. Først i 20.45-tida ble faren regnet som over og sperringene tatt ned.

Innsatsleder Kverme vil ikke gå i detalj rundt hvorfor kofferten var så spesiell, men slår fast at den «framsto som veldig mistenkelig».