Mystisk konvolutt gir nytt håp i Therese-saken

Skal først åpnes når eldre mann dør.

PÅ TV I KVELD: Bistandsadvokat Fridtjof Feydt, programleder Trude Teige og Thereses mor, Inger-Lise Johannessen. Foto: TV 2
PÅ TV I KVELD: Bistandsadvokat Fridtjof Feydt, programleder Trude Teige og Thereses mor, Inger-Lise Johannessen. Foto: TV 2Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En konvolutt som skal åpnes etter at en eldre mann er død, er blitt et nytt håp om forklaring for moren til Therese Johannessen, som forsvant fra Fjell i Drammen for 24 år siden.

Inger-Lise Johannessen møter Trude Teige på TV 2 i kveld klokka 21.40 i kveld.

I programmet sier hun at hun aldri trodde at Thomas Quick var personen som tok livet av hennes datter, Therese Johannesen.

3. juli 1988 lekte Therese sammen med noen venninner utenfor boligblokka hvor hun bodde sammen med sin familie. Inger-Lise Johannessen var ute hos barna med paraplyer da hun så datteren siste gangen. Mange teorier er blitt etterprøvd av politiet og av media, men ingen har funnet et klart svar på forsvinningsgåten.

De siste tre åra har bistandsadvokat Fridtjof Feydt lagt ned et stort arbeid for Inger-Lise Johannessen og hennes familie.

- Interessant spor Han har blant annet fått informasjon om at en eldre mann har fortalt sin familie i Drammen at han har lagt et brev i en konvolutt som skal åpnes etter hans død.

Ingen vet hva som står i dette brevet, men Fridtjof Feydt har et håp om at det kan ligge en forklaring der.

- Dette er klart et meget interessant spor. Vi har her å gjøre med en moduskandidat, altså en person som tidligere har gjort seg skyldig i seksuelle overgrep. Tipseren, som har gitt denne informasjonen, tilhører mannens nærmeste familie, og vi vet at han også hadde opphold på Fjell i Drammen på aktuelle tidspunkter. Jeg kan ikke si mer om dette ettersom jeg ikke ønsker å bidra til identifisering av denne personen. Politiet fikk dette tipset for om lag et år siden, men de vil ikke etterforske mer i Therese-saken, sier Feydt til Dagbladet.

FORSVANT SPORLØST: Therese Johannessen var ni år da hun forsvant sporløst fra Fjell i Drammen. Foto: Privat / SCANPIX
FORSVANT SPORLØST: Therese Johannessen var ni år da hun forsvant sporløst fra Fjell i Drammen. Foto: Privat / SCANPIX Vis mer

Moduskandidater
Advokat Feydt har flere moduskandidater på sin liste.

- Vi har åtte til ti navn på vår liste over moduskandidater. Det er pedofile personer. Noen av dem er blitt sjekket grundig av politiet tidligere, andre er ikke sjekket grundig. I tillegg har vi et vitne som overhørte og så en mann i trappeoppgangen som sa til Therese at hun måtte skyndte seg, og at hun svarte at hun måtte snakke med moren først. Mannen som ble observert har aldri meldt seg for politiet, sier Feydt.

Enda et spor et det såkalte pakistanersporet, som går ut på at en pakistaner skal ha tatt Therese med til Pakistan. Feydt sier at en pakistaner skal ha reist med fly sammen med ei lita jente fra en flyplass i Norden få dager etter at Therese Johannessen forsvant.

- Motarbeidet Bistandsadvokat Fritjof Feydt sier han er blitt motarbeidet av norske myndigheter i sitt arbeid. Politiet nektet først å gi ham innsyn i saksdokumentene, det samme gjorde Drammen tingrett. Han vant seinere fram i Borgarting lagmannsrett, og har nå gjennomgått mange tusen dokumenter.

Inger-Lise Johannessen sier i TV 2-programmet at hun fremdeles har et håp om at Therese lever, men innerst tror hun datteren er hos hennes far som døde for noen år siden.