Italia

Mystisk krimbølge

Alle innbyggerne mistenkt etter tyveribølge. De tre politibetjentene står foreløpig uten spor, og det lille øysamfunnet har begynt å slå sprekker.

CAPRAIA: Den idylliske øya utenfor Toscana er rammet av det som kan framstå som et Agatha Christie-plot. Foto: Shutterstock
CAPRAIA: Den idylliske øya utenfor Toscana er rammet av det som kan framstå som et Agatha Christie-plot. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Praktisk talt samtlige av innbyggerne på den italienske øya Capraia er potensielle mistenkte, etter det som beskrives som en rekke omhyggelig planlagte tyverier.

De tre politibetjentene trår nå varsomt fram i jakten på den eller de skyldige blant øyas befolkning på rundt 400 personer, skriver The Guardian.

Mystisk

Det er meldt om tyverier fra både hjem og butikker. De fleste av dem skal ha skjedd i vinter, mens turismen i hovedsak har vært fraværende.

Ifølge Il Telegrafo benytter tyven eller tyvene seg av at det ikke lenger finnes noen bank på den lille øya. De fleste av innbyggerne har derfor kontanter i hjemmene sine.

Det siste tyveriet skal ha funnet sted på en tobakksforretning. Der skal overvåkingskameraet ha blitt deaktivert, før den eller de som står bak tok med seg 60 000 euro fra en safe.

Italienske Corriere della Sera drar paralleller til Agatha Christies roman «Mord på Nilen», der privatdetektiv Hercule Poirot må løse en mordgåte om bord på en elvebåt.

- Trist

Borgermester Marida Bessi foreller til avisa at det ellers så sammenspleisede lille lokalsamfunnet har begynt å slå sprekker. Han er redd fellesskapsfølelsen skal bli kraftig svekket av tyveribølgen.

- Det er veldig trist, fordi det føles som å ha en tyv i familien, sier gründer og varaborgermester Fabio Mazzei til samme avis.

Han forteller at alle har teorier, men at det foreløpig finnes få ledetråder.

- Politiet gjør en god jobb, men de burde hatt flere etterforskningsverktøy. Uten det er dette nærmest et uløselig mysterium.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer