FAMILIEDRAMA: Far Jean-Michel André (t.v.) mistenker moren til datteren Elise (3) for å stå bak kidnappingen. Foto: AFP/Scanpix
FAMILIEDRAMA: Far Jean-Michel André (t.v.) mistenker moren til datteren Elise (3) for å stå bak kidnappingen. Foto: AFP/ScanpixVis mer

Mystisk kvinne bak kidnapping av Elise (3)

Mistanken rettes mot barnets mor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Den kvinnen må i politiets varetekt, jo før jo heller. Jeg har et skadet øye, og et verkende hode, men jeg orker ikke mer vold.

Ordene kommer fra Jean-Michel André, faren til Elise (3) og en av de ufrivillige hovedrolleinnehaverne i kidnappingsdramaet som ryster Frankrike og resten av Europa.

Kvinnen André snakker om er Elises russiske mor.

Parykk
Pappa Jean-Michel syklet hjem med sin 3-årige datter Elise etter å ha hentet henne i barnehagen, da tre personer overfalt ham og stakk av med Elise.

To menn banket opp Jean-Michel og påførte ham elektriske støt med elektrosjokkpistol, mens en mystisk kvinne snek seg unna med den forsvarsløse treåringen.

André tror ifølge det franske nyhetsbyrået AFP at kvinnen i gruppen på tre var moren iført parykk, og at barnet har blitt tatt med til Russland.

Blitt kidnappet tidligere

Faren fikk en pose tredd over hodet, mens de tre overfallspersonene ifølge AFP forsvant i en beige Renault. Bilen har senere blitt funnet.

Familien har ifølge Boston Globe vært igjennom et lignende drama tidligere, da moren skal ha stukket av med Elise etter en familiær konflikt.

Arrestordre
Franske medier skriver at moren har en arrestordre hengende over seg etter denne episoden, som fant sted i 2007. Moren ville bortføre Elise, etter at faren var tilkjent foreldreretten for henne.

Far Jean-Michel tror at dette er motivasjonen også bak familiens andre kidnappingsmareritt.

Han har ifølge AFP nylig vært i Russland, for å hente datteren tilbake fra morens varetekt.

Skal ha blitt sett
Franske NouvelObs skriver at en gruppe som matchet beskrivelsen av Elise og de tre gjerningspersonene og jenta skal ha blitt sett på et fly fra Sveits til Moskva i kveld.

ELEKTROSJOKK: Jean-Michel André fikk juling mens kidnappere stakk av med datteren Elise. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Scanpix
ELEKTROSJOKK: Jean-Michel André fikk juling mens kidnappere stakk av med datteren Elise. Foto: Anne-Christine Poujoulat/AFP/Scanpix Vis mer

Fransk politi fakset over en kopi av Elises pass etter meldingen, men sveitsisk og russisk politi fant ikke at det var grunnlag til å anholde de tre.

GRANSKER: Politifolk gransker bilen som Elise ble fraktet av gårde i. foto: Pascal Guyot/AFP/Scanpix
GRANSKER: Politifolk gransker bilen som Elise ble fraktet av gårde i. foto: Pascal Guyot/AFP/Scanpix Vis mer