Mystisk lapp  kan felle drapsmannen

En mystisk lapp funnet inne på hybelen til Anne Slåtten (22) underbygger politiets teori om at sykepleierstudenten ble drept av en person hun kjente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FØRDE (Dagbladet): Politiet mener at lappen, der det er skrevet en setning, viser at 22-åringen var redd for en person.

Skriftgranskere og fingeravtrykkseksperter forsøker nå å finne ut om de få ordene på papirlappen er skrevet av drapsofferet Anne Slåtten (22).

-  Det står ingen begrunnelse for redselen, eller navn på person. Vi kan heller ikke fastslå at lappen er skrevet av avdøde. Den ble funnet kort tid etter at døra ble åpnet inn til rommet hennes, sier fungerende politimester Ronny Iden.

Lensmann Kjell Fonn sier at vedkommende som har skrevet lappen, er redd for noen.

-  Dette går ut på en ubestemt person. Det kan tolkes som «jeg er redd», sier Fonn.

Sentral lapp

Den mystiske lappen er helt sentral i politiets etterforskning. Anne Slåtten bodde i et hybelhus sammen med ni andre, sju jenter og to gutter.

Klokka 16.10 søndag ettermiddag ble 22-åringen meldt savnet av hybelboer Stian Henriksen. Tjue minutter seinere bestemte beboerne seg for å sjekke det ti kvadratmeter store rommet til Anne Slåtten. Fem personer var til stede da døra ble låst opp. Alle fem gikk inn på hybelen, men fant ikke den savnede kvinnen. De sjekket rommet overflatisk.

Deretter gikk de fem ut av hybelen, men kom brått på at de burde se etter mobiltelefonen hennes. De ringte opp 22-åringens telefon, og gikk tilbake på rommet for å høre om den ringte. Den var ikke der.

Følte seg truet

Tilbake i fellesrommet viste Stian Henriksen, som hadde vært med på å låse seg inn på Anne Slåttens hybel, fram en lapp som var blitt funnet på kvinnens rom. På lappen sto det en håndskrevet setning med sirlig skrift. Setningen uttrykte frykt og redsel for en ikke navngitt person. Politiet kom til hybelhuset like etterpå, og den ble overlevert. Politiet sperret av hele hybelhuset rett etter at de fikk den mystiske lappen.

Dagbladet får bekreftet fra politikilder at lappen styrker teorien om at 22-åringen ble kvalt av en person hun kjente eller visste hvem var.

Dagbladet er også kjent med at bekjente av Anne Slåtten skal ha snakket om at hun følte seg truet, og at hun var redd for at noe kunne skje.

Derfor er det er nå viktig for politiet å finne ut om Anne Slåtten har skrevet lappen selv.

Kjente ikke mange

Politiet understreker at de går bredt ut i etterforskningen av drapet på sykepleierstudenten, men Dagbladet får bekreftet at de nå støvsuger miljøene 22-åringen beveget seg i - for å skaffe seg et bilde av hvem 22-åringen hadde kontakt med.

Politiets problem er at Anne Slåtten ikke hadde kontakt med så mange i Førde.

-  I og med at hun hadde en bestevenninne i Sogndal og en kjæreste i Stavanger, er det klart at hun reiste mye og ikke nødvendigvis var så mye i nærmiljøet. Hun var ei stille jente, sier dekan Eva Marie Halvorsen ved Høgskulen i Sogn og Fjordane.

Alle Dagbladet har vært i kontakt med, beskriver en person som jobbet hardt og ellers tilbrakte fritida sammen med kollokviegruppa og dem hun bodde sammen med. Den åtte uker lange praksisperioden tilbrakte hun i Sogndal på et sykehjem. I tillegg tok hun ekstravakter på Helsetunet i Førde, dit hun var på vei søndag morgen da hun ble drept.

Hadde PC

Åshild Erikstad er leder i studentutvalget. Hun sier at Anne Slåtten ikke var tillitsvalgt og heller ikke satt i styret for studentsamskipnaden.

Erikstad tegner et bilde av ei beskjeden, godt likt jente.

-  I studentmiljøet blir det sagt om henne at hun var positiv, hjelpsom og snill. Alle har bare godord å si om henne, sier Erikstad.

Anne Slåtten var også medlem av et treningssenter i byen. Politiet understreker at de etterforsker bredt, og arbeider med kartlegging av alle som var i Førde sentrum og i området rundt søndag morgen.

Politiet har tatt med en PC som sto på rommet til Anne Slåtten. Den blir nå gjennomgått grundig av etterforskerne.

Politiet var på hybelen hennes i går, men vil ikke kommentere spørsmål om de har funnet den savnede lommeboka til den drepte sykepleierstudenten.

FUNNSTEDET: Politiet gransker det som trolig er åstedet for drapet - stedet der hun ble funnet kvalt.
<B>DREPT: Sykepleierstudent Anne Slåtte (23).
GRANSKER: Skriftgranskere og fingeravtrykkseksperter forsøker nå å finne ut om de få ordene på papirlappen er skrevet av drapsofferet Anne Slåtten (22). Lappen er helt sentral i politiets etterforskning.
SPERRET AV: Her bodde Anne Slåtten i Førde. hele hybelhuset ble sperret av etter at det ble funnet en gul lapp inn på hennes hybel.