Mystisk likfunn: - Fire savnede menn kan være aktuelle

Politiet vil nå sjekke opp likfunnet av en mann mellom 20 og 40 år opp mot 78 savnede menn i alersgruppen i Norge.

MYSTISK LIKFUNN: Fire menn som forsvant mellom 1994 og 2009 er spesielt aktuelle etter et likfunn ved Hagatjern i Nedre Eiker. Foto: Nils J. Maudal
MYSTISK LIKFUNN: Fire menn som forsvant mellom 1994 og 2009 er spesielt aktuelle etter et likfunn ved Hagatjern i Nedre Eiker. Foto: Nils J. MaudalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kort tid etter at det i går først ble funnet knolker og deretter et nedgravd lik, begynte spekulasjonene om det kunne være en løsning på forsvinningsgåten rundt Belur Sandar som forsvant i 2007.

Men i dag kunne politiet i samarbeid med Kripos fastslå at det ikke en gang var en kvinne som var funnet: Det var en mann mellom 20 og 40 år.

Mystisk - Vi har ikke informasjon om identiteten til mannen som nå er funnet, eller hva som har skjedd med ham. Det vil ta lengre tid å få undersøkt dette, sier lensmann Torill Sorte i Nedre Eiker til Dagbladet.

Hun opplyser at politiet nå vil sjekke opp likfunnet opp mot savnede i både Norge og utlandet.

Fire kan være aktuelle Bare i Søndre Buskerud politidistrikt er 24 personer savnet de siste 20 åra, ifølge fersk statistikk fra Kripos. 12 av dem er menn, og fire av dem er over 18 år.

Sorte mener det er for tidlig å si hvor lenge liket har ligget der, bortsett fra at det er over ett år.

- Det kan være alt fra fem, ti og femten år gammelt. Det er vanskelig å si før vi får gjort nærmere undersøkelser, sier Sorte.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, forteller at de fant en mann mellom 20 og 40 år ved Hagatjern i Nedre Eiker i går. Foto: Nils J. Maudal
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Lensmann i Nedre Eiker, Torill Sorte, forteller at de fant en mann mellom 20 og 40 år ved Hagatjern i Nedre Eiker i går. Foto: Nils J. Maudal Vis mer

De fire savnede mennene i Søndre Buskerud ble savnet i 1994, 1995, 2007 og 2009.

- Disse kan være aktuelle, men vi ser ikke på de før vi får svar fra obuksjonen, slik at vi får noe å sjekke det opp mot, sier Torill Sorte.

Informasjonssjef Anne Bye Sandal i Kripos opplyser til Dagbladet at det er 78 menn mellom 20 og 40 år som er aktivt savnet per i dag. I tillegg er 528 menn i aldersgruppen registrert i savnetregisteret, der personer som mest sannsynlig har omkommet etter ulykker og lignende, men ikke har kommet til rette. Savnetregisteret går helt tilbake til 1930-tallet.